Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Νάπολη: Δεκάδες συλλήψεις μαφιόζων-αυτοκτόνησε επιχειρηματίας

Οι Καραμπινιέροι συνέλαβαν σήμερα 90 υπόπτους μέχρι στιγμής στην πορεία της έρευνας με στόχο μια ομάδα της μαφίας της Νάπολης—η οποία είναι γνωστή ως Καμόρα—και προχωρούν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διεξάγεται στις περιοχές του Λατίου, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ρώμη, στην Τοσκάνη και στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.

Στόχος της επιχείρησης της Διεύθυνσης Ερευνών Κατά της Μαφίας (Dia), είναι η μαφιόζικη φατρία των Κοντίνι, μια από τις ισχυρότερες της Νάπολης.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, εισαγγελείς δίνουν έμφαση σε δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μέρους μελών της Καμόρα, διαμέσου εταιρειών-βιτρινών με τυπικά νόμιμες δραστηριότητες.

Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με τη συμμετοχή της αστυνομίας, των Καραμπινιέρων και της Οικονομικής αστυνομίας (Guardia di Finanza).

Η πιο τραγική στιγμή της επιχείρησης σημειώθηκε όταν ένας επιχειρηματίας, ο Τζουζέπε Κρισταρέλι, αφού Καραμπινιέροι παρουσιάσθηκαν στο σπίτι του στην Ρώμη και του έδειξαν το ένταλμα της σύλληψής του, πρώτα ζήτησε ένα ποτήρι νερό και μετά πλησίασε στο παράθυρο και αυτοκτόνησε πέφτοντας στο κενό από τον τέταρτο όροφο.

Οι εισαγγελείς μετά την αυτοκτονία αυτή ανέβαλαν την προγραμματισμένη ενημέρωση του Τύπου για την πορεία της επιχείρησης εναντίον της Καμόρας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...