Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Βασανισμοί μέχρι θανάτου στην Κίνα

Σε βασανιστήρια μέχρι θανάτου υπεβλήθη κινέζος αξιωματούχος προκειμένου να  ομολογήσει γεγονότα που θα αποδείκνυαν ότι είναι ένοχος για διαφθορά, αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου.


 Ακολουθώντας το παράνομο σύστημα ανάκρισης σουανγκούι, οι ανακριτές του Κομμουνιστικού Κόμματος ανάγκασαν στις 8 Απριλίου τον Γιου Τσιγί, μηχανικό σε κρατική εταιρεία, να γδυθεί και τον βύθισαν επανειλημμένως σε μπανιέρα με παγωμένο νερό, μέχρι που σταμάτησε να αντιστέκεται. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Τάιμς» του Πεκίνου, ο Γιου διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου πέθανε από εισρόφηση υγρών στους πνεύμονες και ασφυξία.

Η εφημερίδα δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες όπου εικονίζονται πολλές εκχυμώσεις στο σώμα του κινέζου μηχανικού. «Ο Γιου Τσιγί ήταν ένας δυνατός άνδρας πριν από τη διαδικασία του σουανγκούι, αλλά πέθανε σκελετωμένος», δήλωσε στα κινεζικά ΜΜΕ η σύζυγός του. «Επειτα από 38 ημέρες κράτησης έφερε πολλά εσωτερικά και εξωτερικά τραύματα.

Εκτός από τη διαδικασία του πνιγμού πρέπει να βασανίστηκε και με άλλους τρόπους», πρόσθεσε, επιμένοντας ότι στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότεροι από τα έξι μέλη της ανακριτικής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...