Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Λαβρόφ: Έχουμε στοιχεία ότι η επίθεση με χημικά ήταν προβοκάτσια των Σύρων ανταρτών

Θα παρουσιάσουμε τις αποδείξεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών 

Αποδείξεις ότι η επίθεση με χημικά που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους στα περίχωρα της Δαμασκού, στις 21 Αυγούστου, ήταν μία προβοκάτσια από τους αντάρτες της Συρίας, ισχυρίζεται πως έχει η Ρωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, οι αποδείξεις αυτές δόθηκαν από τις συριακές αρχές στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Δαμασκό για συνομιλίες με Σύρους αξιωματούχους, και θα παρουσιαστούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Λαβρόφ ανέφερε ταυτόχρονα ότι η συριακή αντιπολίτευση «καταφεύγει συχνά σε προβοκάτσιες για να προκαλέσει πλήγματα και μια (ξένη) επέμβαση στη Συρία», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρία Νόβαστι.

«Έχουμε επίσης πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν γίνει πολλά επεισόδια παρόμοια με αυτό της Αλ Γούτα. Θα τα εξετάσουμε όλα αυτά στο Συμβούλιο Ασφαλείας μαζί με την έκθεση που παρουσίασαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ», είπε ο Λαβρόφ, η οποία, όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕξΞ, επιβεβαιώνει ότι έγινε χρήση χημικών, αλλά όχι ποιος ευθύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...