Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Κένυα: Ανακρίνονται οχτώ ύποπτοι για το μακελειό στο εμπορικό κέντρο

Η κενυατική αστυνομία ανακρίνει οκτώ υπόπτους, οι οποίοι συνδέονται με την αιματηρή ομηρία στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι, στην οποία πέθαναν 72 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 200, ενώ άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.


Βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου οι ύποπτοι μπορούν να παραμείνουν υπό κράτηση για μεγαλύτερη χρονική περίοδο προτού τους απαγγελθούν κατηγορίες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Τζόζεφ Όλε Λένκου, ο οποίος επεσήμανε πως η Κένυα είναι αποφασισμένη να μην αποσύρει τους στρατιώτες της από την Σομαλία, καθώς πρόκειται για μια αποστολή «εθνικής ασφάλειας».

Τη στιγμή που ο Λένκου δηλώνει πως δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για άλλους αγνοούμενους από την επίθεση, ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός είχε ανακοινώνει ότι δεκάδες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ψάχνοντας στα συντρίμμια του Ουέστγκεϊτ


Την ίδια στιγμή οι έρευνες στα συντρίμμια του εμπορικού κέντρου εδώ και μέρες είναι σε εξέλιξη, καθώς όπως αναφέρθηκε προηγουμένως υπάρχουν ενδείξεις για αγνοούμενους. Το έργο των ερευνητών της αστυνομίας είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τρεις όροφοι κατέρρευσαν έπειτα από σειρά εκρήξεων που είχαν σημειωθεί.

«Οι τελευταίοι από τους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι είχαν οχυρωθεί σε μια θωρακισμένη αίθουσα, εξοντώθηκαν την περασμένη Δευτέρα από τα πυρά ενός αντιαρματικού όπλου», δήλωσαν στο γαλλικό Πρακτορείο στρατιώτες που μετείχαν στις επιχειρήσεις στο Ουέστγκεϊτ, ενώ την ίδια στιγμή το Πρακτορείο μεταδίδει πως δύο βολές μπαζούκα διαμετρήματος 84 χιλιοστών κατέστρεψαν μια θωρακισμένη αίθουσα στην οποία είχαν οχυρωθεί οι τελευταίοι ισλαμιστές τρομοκράτες.

Ένας από τους δράστες ήταν οπλισμένος με ένα οπλοπολυβόλο PKM και είχε πάρει θέση ψηλότερα, ουσιαστικά απαγορεύοντας στα μέλη της μονάδας να πλησιάσουν στην θωρακισμένη αίθουσα, εξήγησε ένας άλλος στρατιώτης.

«Δεν γνωρίζαμε πόσοι τρομοκράτες είχαν καταφύγει στην θωρακισμένη αίθουσα. Δεν τους είδαμε ποτέ. Δεν γνωρίζαμε αν μαζί με τους επιτιθέμενους βρίσκονταν και όμηροι. Ήταν η μόνη επιλογή. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιούμε τον σκληρό τρόπο για να σώσουμε τις ζωές άλλων», είπε στρατιώτης που συμμετείχε στην έφοδο της αστυνομίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «παράπλευρων απωλειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...