Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Νεκροί 13 μετανάστες στα ανοιχτά της Σικελίας

Οι άνδρες που τους μετέφεραν λαθραία τους μαστίγωναν και τους ανάγκασαν να πέσουν στη θάλασσα


Μία ακόμα τραγωδία σημειώθηκε στις ακτές της Σικελίας με 13 μετανάστες να έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να κολυμπήσουν ως την περιοχή Σίκλι της Σικελίας.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα οι άτυχοι άνδρες που φέρονται να κατάγονται από χώρες της Βορείου Αφρικής αναγκάστηκαν να πέσουν στη θάλασσα αφού οι ιδιοκτήτες του πλοιαρίου που τους μετέφερε τους μαστίγωναν ζητώντας τους να κολυμπήσουν ως την ακτή.

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τους δύο άνδρες που χειρίζονταν το σκάφος και μετέφεραν λαθραία τους μετανάστες –στο σύνολό τους 150-200-, ενώ όσοι βρέθηκαν ζωντανοί διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο.

Μάλιστα, ένας Ιταλός αστυνομικός που είδε τους άνδρες να προσπαθούν να κολυμπήσουν, βούτηξε στη θάλασσα σώζοντας δύο μετανάστες.

«Για το ταξίδι φύγαμε από τις ακτές της Λιβύης. Πληρώσαμε ανάμεσα στα 300-1000 ευρώ. Μας είπαν ότι θα φτάναμε στις ακτές του Σαμπιέρι γιατί έτσι δε θα μας εντόπιζαν και θα καταφέρναμε να ξεφύγουμε από τις τοπικές αρχές. Τελικός προορισμός δεν ήταν η Ιταλία», εξήγησε ένας 23χρονος από την Ερυθραία.

Ένας δεύτερος μετανάστης δήλωσε πως υπήρχε θαλασσοταραχή, αλλά παρόλα αυτά έπεσαν στο νερό προσπαθώντας να κολυμπήσουν ως την ακτή, ωστόσο όπως εξηγεί πολλοί από τους υπόλοιπους δεν τα κατάφεραν.

«Δεν είχαμε σκοπό να παραμείνουμε στην Ιταλία. Για εμάς η χώρα σας είναι μοναχά ένα πέρασμα, γιατί εγώ θέλω να βρω τα ξαδέλφια μου στην Γερμανία», πρόσθεσε ο άνδρας.

Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν 20 παιδιά και μία έγκυος γυναίκα, της οποίας η κατάσταση της υγείας κρίνεται σοβαρή και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...