Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αφγανιστάν: Τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ νεκροί

Ως αργά το απόγευμα, ουδείς είχε αναλάβει την ευθύνη για το φόνο των στρατιωτών, όμως οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν αυτού του είδους τις επιθέσεις


Τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σήμερα στο ανατολικό Αφγανιστάν από έναν άνδρα που φορούσε στολή των αφγανικών δυνάμεων, ανακοίνωσε η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στη χώρα (ISAF).

ISAF Logo. de: Schrift in Paschtu: کمک او همکا...
(Photo credit: Wikipedia)
"Τρεις στρατιώτες της ISAF σκοτώθηκαν από έναν άνδρα ο οποίος φορούσε στολή των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και πυροβόλησε εναντίον τους", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η διεθνής συμμαχία, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ως αργά το απόγευμα, ουδείς είχε αναλάβει την ευθύνη για το φόνο των στρατιωτών, όμως οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν αυτού του είδους τις επιθέσεις, οι οποίες έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στο διεθνή συνασπισμό και τους αφγανούς συμμάχους του. Αυτοί οι "εσωτερικοί εχθροί" μπορεί να είναι αφγανοί στρατιώτες που στρέφουν τα όπλα τους εναντίον των δυτικών από οργή ή από συμπάθεια προς τους αντάρτες.

Στο μεταξύ, το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως ένας εξέχων διοκητής των Ταλιμπάν, ο οποίος ήταν ο σκιώδης κυβερνήτης μιας βόρειας αφγανικής περιφέρειας, σκοτώθηκε μαζί με άλλους 10 Ταλιμπάν.

"Ο Μοχεμπουλάχ, ο αποκαλούμενος και Μοχέμπ Λανγκ, σκοτώθηκε μαζί με άλλους δύο διοικητές ανταρτών, δύο καμικάζι βομβιστές και έξι ξένους πολίτες σε μια ειδική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας", αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Ως σκιώδης κυβερνήτης, ο Μοχεμπουλάχ διοικούσε 120 άνδρες των Ταλιμπάν στην περιφέρεια Νετζράμπ της επαρχίας Καπίσα και ήταν ύποπτος για οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων, απαγωγές και στρατολόγηση νέων, προστίθεται από το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η αστυνομία συνέλαβε άλλον ένα διοικητή των Ταλιμπάν που δραστηριοποιείται στην επαρχία Καπίσα, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά της Καμπούλ.

Ο Κάρι Μααζουλάχ, ο οποίος λέγεται πως είναι αναμιγμένος σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, συνελήφθη από τις δυνάμεις των υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή Πουλ-ι-Τσάρχι, διευκρίνισε το υπουργείο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...