Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το μακελειό στο Ναϊρόμπι συνιστά προειδοποίηση, λένε οι τρομοκράτες

«Αποσύρετε τους στρατιώτες σας από τα ισλαμικά κράτη ή προετοιμαστείτε και για άλλα λουτρά αίματος»


Η επίθεση στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι της Κένυας ήταν ένα «μήνυμα» στους Δυτικούς και στην Κένυα, η οποία οφείλει να αποσύρει τους στρατιώτες της από την Σομαλία, ειδάλλως θα έχει να αντιμετωπίσει κι άλλα «λουτρά αίματος», προειδοποίησε απόψε ο επικεφαλής των Σομαλών ισλαμιστών μαχητών Σεμπάμπ.

Η επίθεση αυτή, για την οποία την ευθύνη ανέλαβαν οι Σεμπάμπ, «αποτελεί ένα μήνυμα προς τους Δυτικούς που υποστήριξαν την κενυατική εισβολή» στην Σομαλία, σημειώνει ο Άχμεντ Άμπντι Γκόνταν σε μήνυμά του, το οποίο παραδόθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αποσύρετε τους στρατιώτες σας από τα ισλαμικά κράτη ή προετοιμαστείτε και για άλλα λουτρά αίματος», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον λαό της Κένυας.

Οι ισλαμιστές μαχητές «έστειλαν ένα μήνυμα ότι η ειρήνη βρίσκεται μακριά όσο οι αδελφοί μας μουσουλμάνοι καταπιέζονται στα χέρια των απίστων», συνέχισε ο Γκόνταν.

«Στον λαό της Κένυας λέμε ότι εμπλακήκατε σε έναν πόλεμο που δεν είναι ο δικός σας (...) έχετε έναν ρόλο στην σφαγή που διαπράττεται από τις δυνάμεις σας (...) εσείς εκλέγετε τους πολιτικούς σας και οι φόροι που πληρώνετε εσείς χρηματοδοτούν τον εξοπλισμό των δυνάμεων (...) που σφαγιάζουν μουσουλμάνους», καταλήγει ο επικεφαλής των Σεμπάμπ στο μήνυμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...