Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Στάινμπρουκ: Το υψωμένο δάχτυλο δεν φέρνει ψήφους

Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις


Το υψωμένο μεσαίο δάκτυλο του Πέερ Στάινμπρουκ δεν κερδίζει ψήφους, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα αποδεικνύοντας ότι η άσεμνη χειρονομία του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία άφησε αδιάφορους τους Γερμανούς πολίτες. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού "Stern", oι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ διατηρούν άνετο προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών που παραμένουν κολλημένοι στο 25% , δεκατέσσερις μονάδες πίσω από το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου(39%).

H ίδια δημοσκόπηση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στη "σιδηρά κυρία" ότι θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με τους Σοσιαλδημοκράτες για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση . Ο "μεγάλος συνασπισμός" αναδεικνύεται από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ώς το επικρατέστερο μετεκλογικό σενάριο στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου "Forsa" που διεξήχθη για λογαριασμό του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού δείχνει πως, οι Χριστιανοδημοκράτες και το βαυαρικό αδερφό κόμμα τους, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) έχουν μεγάλο προβάδισμα, καθώς παραμένουν στο 39%, αλλά οι φιλελεύθεροι σύμμαχοί τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), παραμένουν εγκλωβισμένοι στο 5%, δηλαδή ακριβώς στο όριο που είναι απαραίτητο για να εκλέξουν βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Την ίδια, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κινούνται σταθερά λαμβάνοντας 25%, όπως σταθερό στο 10% παραμένει και το κόμμα "Die Linke" της ριζοσπαστικής Aριστεράς ενώ οι Πράσινοι στο χαμηλό επίπεδο του 9%. Η νέα δημοσκόπηση δείχνει πως από την εκλογική αναμέτρηση της 22ας Σεπτεμβρίου, δεν προκύπτει αυτοδυναμία αφού και ο συνασπισμός της δεξιάς (CDU/CSU,FDP), συγκεντρώνει 44%, αλλά και η συμμαχία του SPD και των Πρασίνων, έστω κι αν προστεθεί σ' αυτή η δύναμη του κόμματος "Die Linke", θα αποκτούσε το ίδιο ποσοστό ( 44%). Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι, για να ανανεώσει την τρίτη θητεία της καγκελαρία, η Μέρκελ θα πρέπει να τείνει χείρα φιλίας στους Σοσιαλδημοκράτες.

Οι Γερμανοί θέλουν σε κάθε περίπτωση να παραμείνει η frau Μέρκελ στην καγκελαρίου, σε ποσοστό 53%, ενώ μόνο 26% θα ήθελαν να ηγηθεί της κυβέρνησης ο Πέερ Στάινμπρουκ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...