Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Λέτα: Ο Μπερλουσκόνι «ταπείνωσε την Ιταλία»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο - Στο επίκεντρο η απειλή παραίτησης των βουλευτών του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι


Σκληρή απάντηση στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, κατά το τέλος της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον ηγέτη της ιταλικής κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Αυτό που συνέβη χθες αποτελεί ταπείνωση, όχι δική μου—της Ιταλίας», είπε ο Λέτα αναφερόμενος στην ανακοίνωση της απόφασης των κεντροδεξιών βουλευτών και γερουσιαστών να υπογράψουν «προκαταβολικά παραίτηση» την οποία και προτίθενται να καταθέσουν στην περίπτωση που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποπεμφθεί από τη γερουσία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί η κατάσταση στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο». Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, μόλις προσγειωθεί στην Ρώμη, αύριο, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

«Θα συζητήσω με τον πρόεδρο Ναπολιτάνο τον καταλληλότερο τρόπο για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να κρατηθούν σε χωριστά πεδία η υπόθεση του Μπερλουσκόνι και το μέλλον της κυβέρνησης, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα βγουν όλοι χαμένοι», υπογράμμισε ο Λέτα.

Νωρίτερα, ο Ναπολιτάνο είχε χαρακτηρίσει «άκρως ανησυχητική την απόφαση των εκλεγμένων βουλευτών και γερουσιαστών της ιταλικής κεντροδεξιάς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ανεχθεί εκβιασμούς για να διαλύσει την βουλή και την γερουσία και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...