Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Συρία: Επετεύχθη εκεχειρία στο Αζάζ

Ένοπλοι της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία και ένοπλοι των ακραίων ισλαμιστικών ομάδων που επίσης πολεμούν εναντίον του Άσαντ έφτασαν σε συμφωνία για «εκεχειρία» στο Αζάζ, πόλη στη βόρεια Συρία, τον έλεγχο της οποίας έχει χάσει το καθεστώς. 


Η πόλη είχε αρχικά καταληφθεί από τους μετριοπαθείς, που πρόσκεινται στο λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Την Τετάρτη, ωστόσο, στο Αζάζ επιτέθηκαν οι ισλαμιστές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας», που θεωρείται ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο πλευρές συμφώνησαν την Παρασκευή σε παύση των μεταξύ τους εχθροπραξιών. Η διαμάχη στο Αζάζ φωτίζει τα ρήγματα στους ενόπλους που αντιμάχονται τον Άσαντ αλλά και τον κίνδυνο των ακραίων ισλαμιστικών ομάδων που δρουν στη Συρία.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ανέφερε ότι το Παρίσι είναι έτοιμο να στείλει, με ένα «ελεγχόμενο πλαίσιο», οπλισμό στους μετριοπαθείς Σύρους αντάρτες, σημειώνοντας ότι είναι «εγκλωβισμένοι μεταξύ του Άσαντ και των ακραίων ισλαμιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...