Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Θρίλερ στη Γερμανία: Ανετη νίκη για Μέρκελ αλλά διαλύεται ο συνασπισμός της – Εκτός Βουλής ο Ρέσλερ

Εκλογικό θρίλερ προμηνύουν τα πρώτα exit polls που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία, καθώς, ναι μεν η Αγνκελα Μέρκελ σημειώνει ευρεία νίκη υπέρ του Περ Στάινμπρουκ, ωστόσο, θα πρέπει να αναζητήσει νέες συμμαχίες μέσα στο Κοινοβούλιο.


Με βάση τα πρώτα exit poll που μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι SDF οι Χριστιανοδημοκράτες μαζί με τους Χριστιανοκοινωνιστές συγκεντρώνουν ποσοστό 42,5% έναντι 26,5% των Σοσιαλδημοκρατικών του Περ Στάινμπρουκ.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν:

FDP (Φιλελεύθεροι) 4,5%

Πράσινοι 8%

Die Linke 8,5%

Εναλλακτική για τη Γερμανία 4,8%

Ουσιαστικά παρά την άνετη επικράτηση της απερχόμενης καγκελαρίου η καθίζηση των Φιλελευθέρων του Φίλιπ Ρέσλερ που όλα δείχνουν ότι δεν μπαίνουν στη Βουλή, αλλά και των Ευρωσκεπτικιστών, οδηγεί τον προηγούμενο συνασπισμό σε κατάρρευση.

Η Αγνκελα Μέρκελ θα πρέπει πλέον να αναζητήσει τρόπο συμμαχίας με τους Σοσιαλδημοκράτες για να σχηματίσει ξανά τον μεγάλο Συνασπισμό, ωστόσο, όλα αναμένεται να εξαρτηθούν από τον Περ Στάινμπρουκ.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να συμμαχήσει με την Αριστερά (Die Linke) για να σχηματίσει κυβέρνηση, ωστόσο, ενδεχόμενη συνεργασία του με το Linke και τους Πράσινους τον φέρνει στην καγκελαρία, οπότε όλα παραμένουν ανοιχτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...