Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Συρία: Παιδιά-στρατιώτες ποζάρουν με τα όπλα τους

Εξακολουθούν οι αντάρτες να στρατολογούν ανηλίκους –Ο 12χρονος Αμπούντ και ο 14χρονος Ντίμπ κατεβαίνουν στη μάχη


Την ώρα που οι επιθεωρητές του ΟΗΕ αναμένονται στην Συρία αυτή την εβδομάδα, έπειτα από το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που δίνει το πράσινο φως για την καταστροφή του πυρηνικού οπλοστασίου του καθεστώτος Ασαντ, το πρακτορείο Reuters φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το ζήτημα των παιδιών-στρατιωτών.

Είναι γνωστό ότι οι αντικαθεστωτικοί πλησιάζουν παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν μείνει ορφανά, τα εκπαιδεύουν και τα πλάθουν ώστε να γίνουν οι επόμενοι στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού στρατού.

Δύο από τα δεκάδες παιδιά, λοιπόν, είναι και ο 12χρονος Αμπούντ και ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του, Ντίμπ.

Ο Αμπούντ που ποζάρει στον φωτογραφικό φακό του πρακτορείου δείχνει να κρατά με μεγάλη άνεση και σιγουριά όπως μόνο ένας ενήλικας στρατιώτης θα μπορούσε, ένα όπλο, ενώ πίσω του τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ετοιμάζονται για το επόμενο χτύπημα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο 12χρονος με τον αδελφό του, έχασαν δύο ακόμα αδέλφια και τον θείο τους στη μάχη, με αποτέλεσμα να επιθυμούν να γίνουν στρατιώτες και να συμμετάσχουν ενεργά στον πόλεμο που μαίνεται στην Συρία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο θάνατος της παιδικότητας των μικρών Σύρων έρχεται στην επιφάνεια, την ώρα που το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει επανειλημμένως καταγγείλει δημόσια ότι οι Σύροι αντάρτες χρησιμοποιούν μικρά παιδιά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...