Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τουρκία: Η αστυνομία σκότωσε ύποπτο για επίθεση με ρουκέτες

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στη διάρκεια της νύκτας αφού οι δράστες διέφυγαν πεζή από τον τόπο της επίθεσης και αντάλλαξαν πυρά με την αστυνομία


Οι τουρκικές αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ύποπτο και τραυμάτισαν έναν άλλον έπειτα από επίθεση με ρουκέτα αργά χθες το βράδυ εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Άγκυρα.

Οι ύποπτοι πιστεύεται ότι είναι μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση της Τουρκικής Εθνικής Αστυνομίας.

Το DHKP-C είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Άγκυρα, μεταξύ των οποίων μια βομβιστική επίθεση καμικάζι στην αμερικανική πρεσβεία το Φεβρουάριο από την οποία σκοτώθηκε ο βομβιστής και ένας φρουρός.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στη διάρκεια της νύκτας αφού οι δράστες διέφυγαν πεζή από τον τόπο της επίθεσης και αντάλλαξαν πυρά με την αστυνομία.

Χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρα ρουκετών για να πλήξουν δύο κτίρια της αστυνομίας στην περιφέρεια του Ντικμέν, προστίθεται στην ανακοίνωση των αρχών.

Το Ντικμέν είναι μια από τις περιοχές της Τουρκίας στις οποίες τους τελευταίους μήνες έχουν αναζωπυρωθεί οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο ύποπτος που σκοτώθηκε είχε πάρει επίσης μέρος σε μια επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων του κυβερνώντος κόμματος AKP το Μάρτιο στην Άγκυρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το DHKP-C είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία είχε πραγματοποιηθεί με χειροβομβίδες και φορητό εκτοξευτήρα ρουκετών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε επίσης γίνει στόχος επίθεσης την ίδια ημέρα.

Το DHKP-C είναι μια αντιαμερικανική μαρξιστική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και την οποία οι ΗΠΑ και οι ΕΕ έχουν περιλάβει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...