Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ερωτύλος και εγωμανής ο Γερμανός πρόεδρος σε νέα βιογραφία

Ο Γιόαχιμ Γκάουκ φλερτάρει όποια γυναίκα βρει μπροστά του, είναι εγωπαθής, αλλά και εξαντλημένος από τα καθήκοντά του


Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία με αφορμή την προδημοσίευση αποσπασμάτων μίας νέας βιογραφίας του Γερμανού προέδρου, σύμφωνα με την οποία ο Γιόαχιμ Γκάουκ φλερτάρει όποια γυναίκα βρει μπροστά του, είναι εγωμανής, αλλά και εξαντλημένος από τα καθήκοντά του.

Το Μάρτιο του 2012, ο Γκάουκ, πρώην πάστορας, ανέλαβε το προεδρικό αξίωμα στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ και ήδη, όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς στο περιβάλλον του, νιώθει εξαντλημένος.

"Η σωματική και διανοητική κόπωση που αισθάνεται τον τελευταίο χρόνο, τον έχει εξαντλήσει" γράφει, μεταξύ άλλων, το βιβλίο, υπενθυμίζοντας στον αναγνώστη ότι ο Γερμανός πρόεδρος... τα 'χει τα χρονάκια του (είναι 73 ετών).  
 
Ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει μεγάλη αδυναμία στον... ποδόγυρο, αλλά δεν έχει πρόβλημα με την ηλικία της γυναίκας. Τις φλερτάρει όλες, αναφέρει η βιογραφία του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου από τον εκδοτικό οίκο "Suhrcamp Verlag" .
   
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Bild", η σεξουαλική ζωή του Γκάουκ βρίσκεται στο επίκεντρο του βιβλίου και το παράδοξο είναι ότι ο Γερμανός πρόεδρος έχει βάλει και δικές του... πινελιές για την ολοκλήρωσή της. Ο συγγραφέας Μάριο Φρανκ επισημαίνει ότι για την κυκλοφορία της βιογραφίας υπάρχει η συγκατάθεση του Γερμανού προέδρου.  

Μία από τις ερωμένες του Γκάουκ, με την οποία είχε οκταετή δεσμό (1990-1998), ήταν η εκδότρια Χέλγκα Χιρς. Σήμερα, η Χέλγκα εργάζεται στο πλευρό του Γερμανού προέδρου ως σύμβουλός του.

Μια άλλη φιλενάδα του Γκάουκ από τα παλιά υποστηρίζει ότι φλέρταρε γυναίκες κάθε ηλικίας. Και το θέμα για το οποίο μίλαγε μαζί τους επί ώρες ήταν η ψυχολογία.
 
Ο Γκάουκ, λουθηρανός πρώην πάστορας, κέρδισε την εκτίμηση των Γερμανών με τη δράση του εναντίον του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας, ενώ του ανατέθηκε, επί μία δεκαετία, η ευθύνη για τα αρχεία της Στάζι, έργο που ανέλαβε μια μέρα πριν από την πτώση του Τείχους και την επανένωση της Γερμανίας. Είναι ενδεικτικό ότι ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως "αριστερό, φιλελεύθερο συντηρητικό".

Η παιδική του ηλικία σημαδεύτηκε από τη σύλληψη και την εξαφάνιση του πατέρα του σε στρατόπεδο εργασίας. Αργότερα, όταν το καθεστώς δεν του επέτρεψε να γίνει δημοσιογράφος, σπούδασε προτεσταντική θεολογία και βρήκε -σχετική- ελευθερία στην Εκκλησία.

Στα αρχεία της Στάζι περιγράφεται ως «ανεπίδεκτος μαθήσεως αντικομμουνιστής, που αντιμετωπίζει το σοσιαλισμό μόνο ως προσωρινό φαινόμενο», ωστόσο δεν συνελήφθη ποτέ και κάποιες ομάδες ακτιβιστών ισχυρίζονται ότι μάλλον εξυπηρετούσε το καθεστώς, παρά του ασκούσε κριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...