Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Brussels Leaks: H ευρωπαϊκή εκδοχή της Wikileaks

Logo used by WikileaksImage via WikipediaΤην ώρα που τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην ιστοσελίδα Wikileaks έκανε την εμφάνισή της η ευρωπαϊκή εκδοχή της με το όνομα Brussels Leaks. Όπως ανέφεραν οι ιδρυτές της σε συνέντευξή τους με το Ευρωπαϊκό Δημοσιογραφικό Κέντρο την ιστοσελίδα δημιούργησε μια ομάδα «δημοσιογράφων και εργαζόμενων σε εταιρείες επικοινωνίας στις Βρυξέλλες οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε έγγραφα που πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας».

Οι ιδρυτές της ιστοσελίδας διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Wikileaks, αλλά όπως τονίζουν, η ύπαρξή της υπήρξε καθοριστική στην απόφασή τους να στήσουν μια ιστοσελίδα που θα επικεντρώνεται στο κέντρο της εξουσίας στην Ενωμένη Ευρώπη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιήσει κανένα απόρρητο έγγραφο, αλλά όπως επισημαίνουν χρειάζεται χρόνος για να βεβαιωθούν ότι οι πληροφορίες και τα έγγραφα που διαρρέουν στην ιστοσελίδα είναι αυθεντικά.

Ο ιστότοπος, όπως υποδηλώνει ο τίτλος του, έχει έδρα τις Βρυξέλλες. Αποστολή του είναι η δημοσιοποίηση εγγράφων που προέρχονται από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν στις πολιτικές που χαράσσονται για μια σειρά από «καυτά» ζητήματα.

Εκπρόσωπος του site παραχώρησε συνέντευξη -μέσω email- στο ιστολόγιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσιογραφίας (EJC), και αναφέρθηκε στη δομή και στον τρόπο λειτουργίας του Brussels Leaks.

Αποτελείται από μια ομάδα δημοσιογράφων και ανθρώπων που έχουν εργαστεί στο χώρο της επικοινωνίας στις Βρυξέλλες και έχουν περιέλθει σε γνώση τους έγγραφα που θα άξιζε να δημοσιοποιηθούν», δήλωσε στη δημοσιογράφο του EJC.
www.kathimerini.com.cy
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...