Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Times: "Ομάδα της χρονιάς" οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής

Οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής που πέρασαν 69 ημέρες στα έγκατα της γης, σε βάθος 600 μέτρων, πριν ανεβούν στην επιφάνεια στη...

διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης την οποία παρακολούθησε ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα, ανακηρύχθηκαν σήμερα "ομάδα της χρονιάς" από τους Times.

"Τη χρονιά αυτή σημάδεψα οι πλημμύρες, οι σεισμικές δονήσεις, τα σύννεφα στάχτης και η λιτότητα. Ωστόσο όλα αυτά τα αντιστάθμισε μια επική ιστορία ανθρώπινου θάρρους και μια επιχείρηση διάσωσης που ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα και έδωσε στον κόσμο μια ευκαιρία να χαρεί", γράφει η εφημερίδα.

"Θα θυμόμαστε το 2010 ως τη χρονιά της απίστευτης επιχείρησης διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων της Χιλής που ήταν θαμμένοι σε βάθος 600 μέτρων, κάτω από την έρημο Ατακάμα και οι οποίοι επέζησαν της μεγαλύτερης υπόγειας παγίδας της ιστορίας", προστίθεται.

Είναι "καθημερινοί άνθρωποι που παγιδεύτηκαν σε μια εξαιρετική κατάσταση και ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων. Η αποφασιστικότητά τους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους. Για το λόγο αυτό η εφημερίδα ονόμασε "τους 33" ομάδα της χρονιάς.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...