Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Για «κυβερνοπόλεμο» προειδοποιεί το WikiLeaks

Logo used by WikileaksImage via WikipediaΝέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων αναμένονται το επόμενο διάστημα ως αντίποινα για τον αποκλεισμό του WikiLeaks, δήλωσε σήμερα μέλος της ομάδας του αμφιλεγόμενου ιστότοπου, ο οποίος προειδοποιεί ότι θα ξεσπάσει «κυβερνοπόλεμος».

Παρότι σήμερα δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές επιθέσεις σε μεγάλους ιστοτόπους, η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet αναφέρει ότι ο διαδικτυακός τόπος της σουηδικής κυβέρνησης τέθηκε εκτός λειτουργίας για σύντομο διάστημα στη διάρκεια της νύχτας.

«’γνωστοι έχουν βάλει στο στόχαστρο κυρίως τις εταιρείες που αποφάσισαν να μην συναλλάσσονται πλέον με το WikiLeaks. Μεταξύ των κυριότερων στόχων είναι το Amazon η MasterCard, η Visa και το PayPal»,δήλωσε στο Radio 4 του BBC ο μηχανικός λογισμικού που αυτοαποκαλείται «Coldblood» (Ψυχρόαιμος).

«Η εκστρατεία [κατά του WikiLeaks] δεν έχει τελειώσει, απ’ ό,τι βλέπω, και προχωρά προς τη λάθος κατεύθυνση. Ολοένα περισσότεροι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπο και κάνουν λήψη του προαιρετικού εργαλείου που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ξεκινήσει κυβερνοεπιθέσεις», προσέθεσε.

«Προβλέπω ότι όλο αυτό θα εξελιχθεί σε πόλεμο, αλλά όχι στη συμβατική μορφή του. Αυτός είναι ένας πόλεμος δεδομένων. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το διαδίκτυο δωρεάν και ανοιχτό σε όλους, όπως ακριβώς ήταν μέχρι σήμερα», τόνισε ο «Ψυχρόαιμος».


 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...