Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οκτώ αγνοούμενοι στη Βουλγαρία λόγω της κακοκαιρίας

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, αγνοούνται στη Βουλγαρία λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα και οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Από παράκαμψη διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την Ελλάδα, από τη Βουλγαρία, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την υπόσκαψη σημείου στον Στρυμώνα και την κατάρρευση τμήματος του διεθνούς δρόμου Ε79, στην περιοχή Κρέσνα, 60 χιλμ. από τα ελληνικά σύνορα. Αργά τη νύχτα, φορτηγό αυτοκίνητο παρασύρθηκε, στο σημείο, από το ορμητικό νερό και ο οδηγός του εξακολουθεί αγνοείται.

Άλλα επτά άτομα αγνοούνται στη Βουλγαρία, ανάμεσά τους δύο παιδιά, τα οποία βρίσκονταν σε σπήλαιο, κοντά στο χωριό Μπόσνιεκ δυτικά της Σόφιας. Το σπήλαιο πλημμύρισε από τον όγκο του βρόχινου νερού. Πυροσβέστες και ειδικευμένες εταιρίες προσπαθούν να διευρύνουν με βαριά μηχανήματα την είσοδο της σπηλιάς, ώστε να φύγει ταχύτερα το νερό. Παράγοντες της Πολιτικής Άμυνας ελπίζουν πως, δεδομένου ότι το σπήλαιο είναι μεγάλο, οι αγνοούμενοι πιθανότατα κατάφεραν να προστατευτούν σε ασφαλές σημείο του.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι, εξάλλου, για περίπου 200 σπιτικά στη δυτική και νοτιοδυτική Βουλγαρία, που πλημμύρισαν από τον όγκο του νερού και κατέφυγαν για βοήθεια στα σωστικά συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της χώρας, οι βροχοπτώσεις θα περιορίζονται ως αργά το βράδυ, οπότε θα πάψουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...