Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

"Παλεύει" να παραμείνει σε λειτουργία ο ιστότοπος Wikileaks

Ο ιστότοπος WikiLeaks, εναντίον του ιδρυτή του οποίου Τζούλιαν Ασάνζ έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για σεξουαλική επίθεση, πάλευε χθες να παραμείνει σε λειτουργία.

Επειτα από μία μικρή διακοπή η διαδικτυακή διεύθυνση στην Ελβετία του WikiLeaks λειτουργούσε και πάλι.

"Δύο ώρες μετά την απενεργοποίηση" αυτής της διεύθυνσης από τον αμερικανικό πάροχο διαδικτυακών διευθύνσεων EveryDNS.net "λάβαμε αρκετές διαθέσιμες διευθύνσεις", ανακοίνωσε το ελβετικό Κόμμα των Πειρατών, που υποστηρίζει τον WikiLeaks στο όνομα της ελευθερίας του διαδικτύου.

Ο ιστότοπος είναι εδώ και αρκετές ημέρες στόχος κυβερνοεπιθέσεων που έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην προσβασιμότητά του.

Επιπλέον ο ιστότοπος μπορεί να αποδυναμωθεί μετά την απόφαση της υπηρεσίας διαδικτυακών πληρωμών PayPal, που έχει έδρα στις ΗΠΑ, να μπλοκάρει τις οικονομικές συναλλαγές με το WikiLeaks.Η PayPal δικαιολόγησε την απόφασή της αναφερόμενη στην "εμπορική της πολιτική (...) που απαγορεύει τη χρήση" των υπηρεσιών της "για την προώθηση, διευκόλυνση και ενίσχυση κάθε παράνομης δραστηριότητας".

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες στις ΗΠΑ να εμποδιστεί η πρόσβαση στον ιστότοπο.Την ίδια ώρα η αστυνομία της Αυστραλίας ερευνά αν ο ιδρυτής του ιστότοπου Ασάνζ έχει παραβιάσει κάποιους από τους νόμους της χώρας και άρα μπορεί να του ασκηθεί ποινική δίωξη, όπως δήλωσε σήμερα ο αυστραλιανός υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...