Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Επίσημο αίτημα για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε επισήμως από τις ευρωπαϊκές χώρες να αναγνωρίσουν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια των εδαφών που κατέλαβε το 1967 το Ισραήλ, και το οποίο θα έχει ως πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Ναμπίλ Σαάθσυναντήθηκε στη Ραμάλα με τους πρεσβευτές της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Δανίας και τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ στις ειρηνευτικές συνομιλιες και ζήτησε από τις χώρες αυτές να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στους δημοσιογράφους ο Ναμπίλ Σαάθ αναφέρεται ότι οι Παλαιστίνιοι ζητούν από τους Ευρωπαίους να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος "ακόμα και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ".

Ο Ναμπίλ Σαάθ κάλεσε εξάλλου την Ευρώπη να παίξει "πιο ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία, που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο εν μέσω της αμερικανικής αποτυχίας να πείσει το Ισραήλ να παγώσει την εποικιστική πολιτική".Είναι η πρώτη φορά που οι Παλαιστίνιοι ζητούν επισήμως από την Ευρώπη να αναγνωρίσει ένα Παλαιστινιακό κράτος.
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...