Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τέσσερις νεκροί από επιδρομή αμερικανικού UAV στο Πακιστάν

Heron 1 (Unmanned Aerial Vehicle)
Heron 1 (Unmanned Aerial Vehicle) (Photo credit: chooyutshing)

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από επιδρομή ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε περιοχή όπου ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου έχουν βρει καταφύγιο οι Ταλιμπάν και ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, δήλωσαν Πακιστανοί αξιωματούχοι της ασφάλειας.

Τα πυρά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους είχαν στόχο μια κατοικία στο Γκουρμπούζ, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 65 χιλιομέτρων από την Μιρανσάχ, κύρια πόλη του Βορείου Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ασφάλειας.

"Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε δύο πυραύλους σε ένα σπίτι, το οποίο φαίνεται ότι ήταν κέντρο εκπαίδευσης μαχητών. Τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

"Δεν έχουμε καμία πληροφορία όσον αφορά την ταυτότητα των νεκρών», σημείωσε εξάλλου ο ίδιος. Ωστόσο η περιοχή αυτή είναι γνωστό ότι προσφέρει καταφύγιο σε πολλούς Ταλιμπάν και μέλη της Αλ Κάιντα.

Το Πακιστάν επικρίνει επανειλημμένως τον «παράνομο» αυτόν πόλεμο που πραγματοποιούν τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, λέγοντας ότι είναι «εντελώς αντιπαραγωγικός και παραβιάζει την εθνική του κυριαρχία».

Ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα πλήγματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν αποδειχθεί ένα πολύ σημαντικό όπλο στην 11ετή διεθνή εκστρατεία κατά των Ταλιμπάν κατά μήκος των συνόρων του Πακιστάν με το Αφγανιστάν.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...