Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ρωσία: Δολοφονία αξιωματούχου του κυβερνώντος κόμματος στο βόρειο Καύκασο


Δύο ένοπλοι, που διαφεύγουν, σκότωσαν μέσα στο πολιτικό γραφείο του τον τοπικό υπεύθυνο της κυβερνώσας «Ενωμένης Ρωσίας».

Δύο ένοπλοι πυροβόλησαν θανάσιμα κομματικό αξιωματούχο στον Βόρειο Καύκασο, όπου το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει ισλαμική ένοπλη δράση, ανέφεραν αστυνομικές πηγές σήμερα.

Οι δράστες, που διέφυγαν, εισέβαλαν στο πολιτικό γραφείο του Μπόρις Ζερούκοφ στο Ναλτσίκ (επαρχία Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια) πυροβολώντας τον δύο φορές στο κεφάλι, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Το θύμα ήταν ο τοπικός επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος 'Ενωμένη Ρωσία' και το εκπροσωπούσε στο τοπικό κοινοβούλιο, ενώ είχε διδακτικά καθήκοντα στο τοπικό γεωπονικό ινστιτούτο.

Στο Βόρειο Καύκασο, με τον μεγάλο όσο και ανομοιογενή μουσουλμανικό πληθυσμό, όπου οι ένοπλοι ισλαμιστές έχουν ως στόχο να εγκαθιδρύσουν ένα αυτόνομο κράτος, τα περιστατικά βίας (πυροβολισμοί, βομβιστικές ενέργειες) είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο.

Η μεγάλη ανεργία, η διαφθορά, οι πολύ βίαιες μέθοδοι που μετέρχονται οι τοπικές δυνάμεις ασφάλειας αντιμετωπίζοντας τη βία αυτήν, υποδαυλίζουν την ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, το Κρεμλίνο έχει κηρύξει τον πόλεμο δύο φορές στα εδάφη της Τσετσενίας.

Ισλαμιστές από το Βόρειο Καύκασο μετέφεραν τη βία το 2011 στο πιό πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο Μόσχας. Ενας καμικάζι ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί και σκοτώθηκαν συνολικά 37 άνθρωποι.

Νωρίτερα, το 2010, από διπλή βομβιστική ενέργειά των ισλαμιστών στο μετρό στη Μόσχα είχαν σκοτωθεί 40 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...