Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αργεντινή:καταδικάσθηκε για κλεπταποδοχή η πρώην υπουργός Οικονομίας

Σε τετραετή φυλάκιση καταδικάσθηκε για κλεπταποδοχή η πρώην υπουργός Οικονομίας, για τα αδήλωτα χρήματα που έκρυβε στο μπάνιο του γραφείου της


Σε τετραετή φυλάκιση για διακεκριμένη κλεπταποδοχή καταδίκασε σήμερα δικαστήριο στην Αργεντινή την Φελίσα Μισέλι, άλλοτε υπουργό Οικονομίας στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Νέστορ Κίρσνερ, έπειτα από τον εντοπισμό το 2007 ενός σάκου με δεκάδες χιλιάδες δολάρια στο μπάνιο του υπουργικού της γραφείου.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στην Μισέλι απαγόρευση να ασκεί οποιοδήποτε δημόσιο λειτούργημα για μία οκταετία. Η δίκη της πρώην υπουργού μεταδόθηκε απ' ευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου των διαδοχικών κυβερνήσεων Κίρσνερ.

Οι δικαστές έκριναν ένοχη της Μισέλι "για διακεκριμένη κλεπταποδοχή ως προς το ιδιότητά της, της δημοσίας λειτουργού".

Η πρώην υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές έως ότου επιβεβαιωθεί η καταδίκη της.

"Θα ασκήσω έφεση. Δεν το καταλαβαίνω. Υπάρχουν σοβαρότατες περιπτώσεις διαφθοράς για τις οποίες ουδείς προσάγεται στο δικαστήριο", υποστήριξε η ίδια κατά την έξοδό της από το δικαστήριο του Μπουένος Άιρες.

Το 2007, ένας σάκος που περιείχε 31.730 δολάρια και 100.000 πέσος (περίπου 20.400 δολάρια) σε μετρητά είχε βρεθεί κρυμμένος στο μπάνιο που βρίσκεται εντός του γραφείου του υπουργού, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας των υπηρεσιών ασφαλείας του κτιρίου. Η Μισέλι είχε υποστηρίξει ότι τα χρήματα αυτά της τα είχε δανείσει ο αδελφός της για μία ιδιωτική συναλλαγή για την απόκτηση ακινήτου.

Η Μισέλι είχε παραιτηθεί από τη θέση της τον Ιούλιο του 2007, πέντε μήνες πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης του Νέστορα Κίρσνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...