Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Αίγυπτος: «Ολική σφαγή» καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

«Ασθενική και αναποτελεσματική» κρίνεται η στάση της διεθνούς κοινότητας


Δύο ημέρες αφότου ζήτησε τη διεξαγωγή πλήρους και ανεξάρτητης έρευνας για τις αιματηρές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στην Αίγυπτο, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα «ολική σφαγή» στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «στην Αίγυπτο διαπράττεται μια σαφής παραβίαση του διεθνούς δικαίου σ' αυτό που μπορεί κανείς να περιγράψει ως μια ολική σφαγή».

Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Σαλίλ Σέτι, δήλωσε πως η μεταβατική κυβέρνηση «έχει ήδη κηλιδώσει τον απολογισμό της στα ανθρώπινα δικαιώματα, κατ' αρχάς μη σεβόμενη την υπόσχεσή της να μην χρησιμοποιήσει θανατηφόρα όπλα για να διαλύσει τους διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι και να επιτρέψει μια ασφαλή έξοδο των τραυματιών και στη συνέχεια δικαιολογώντας τη δράση της παρά τις ανθρώπινες απώλειες».

Κάλεσε, λοιπόν, τις προσωρινές αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να μην σημειωθούν περαιτέρω απώλειες ζωών.

Όσο για την απάντηση της διεθνούς κοινότητας μπροστά στα αιματηρά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, ο Σέτι, την χαρακτήρισε «ασθενική και αναποτελεσματική», παρότι όπως επισημαίνει «όλοι έσπευσαν να καταδικάσουν τις φρικτές απώλειες ζωών».

Όπως τόνισε, η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει με αποφασιστικό τρόπο για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα το οποίο να λέει ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να δρα κατ' αυτό τον τρόπο και να διατηρεί την αξιοπιστία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...