Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Tον Άσαντ «βλέπει» πίσω από την επίθεση στην Τρίπολη η συριακή αντιπολίτευση

Αυτή η κατάσταση χάους "θα παρασύρει το Λίβανο και την περιοχή στην άβυσσο", υπογραμμίζει


Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι βρίσκεται πίσω από την αιματηρή διπλή επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην Τρίπολη, τη μεγάλη πόλη του βορείου Λιβάνου.

"Οι δύο επιθέσεις στην Τρίπολη και αυτή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα νότια προάστια της Βηρυτού αποτελούν ένα σχέδιο διχόνοιας που εξυφάνθηκε από ένα εγκληματικό καθεστώς μιας άλλης εποχής για να προκαλέσει μια σύγκρουση γεμάτη μίσος που θα παρέσυρε την περιοχή προς την καταστροφή και το χάος", υποστηρίζει ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, το κύριο κίνημα της αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ.

Αυτή η κατάσταση χάους "θα παρασύρει το Λίβανο και την περιοχή στην άβυσσο", υπογραμμίζει η αντιπολίτευση. Ο πληθυσμός της Τρίπολης αποτελείται στην πλειονότητά του από σουνίτες.

Ο συνασπισμός κατηγορεί εξάλλου την κυβέρνηση του Λιβάνου, στην οποία κυριαρχεί η Χεζμπολάχ, ότι "υποστηρίζει (στη Συρία) ένα δεσποτικό καθεστώς εναντίον της ελεύθερης βούλησης του συριακού λαού (...) το οποίο ανοίγει ορθάνοιχτες τις πόρτες στη βία που έρχεται στη Συρία από το Λίβανο".

Ο Λίβανος κήρυξε το Σάββατο ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι.

Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις ήταν κλειστά στην Τρίπολη και μαύρες κορδέλες κρέμονταν από τα κτίρια στις περιοχές κοντά στα σημεία των εκρήξεων.

Όσον αφορά τον απολογισμό των νεκρών, ο δήμαρχος της Τρίπολης Ναντέρ Γαζάλ έκανε λόγο για 50 ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων NNA για 45.

Ο αριθμός των τραυματιών από τις εκρήξεις έχει φτάσει τους 800, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μαρουάν Σαρμπέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...