Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Πάει σε εκλογές η Τσεχία στις 25-26 Οκτωβρίου

Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στους Σοσιαλδημοκράτες


Οι εκλογές στη Δημοκρατία της Τσεχίας πρόκειται να διεξαχθούν την 25η και 26η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της χώρας Μίλος Ζέμαν, επιβεβαιώνοντας την ημερομηνία που είχε ήδη δώσει όσον αφορά στις πρόωρες εκλογές, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ένα κεντροαριστερό φιλοευρωπαϊκό κόμμα.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών θα είναι το μεγαλύτερο στη νέα Βουλή.

Το κόμμα αυτό εισηγείται την επιβολή υψηλότερης φορολογίας στις εταιρείες ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, στις τράπεζες και στα φυσικά πρόσωπα με ιδιαίτερα μεγάλα εισοδήματα, ενώ υπόσχεται την τόνωση των επενδύσεων στις υποδομές, στη στέγαση και έργα οικολογικού χαρακτήρα.

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Μποχούσλαβ Σομπότκα, δήλωσε ότι το κόμμα θα μπορούσε να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που θα υποστηριζόταν από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας ή άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι η πρώτη φορά μετά τη λεγόμενη Βελούδινη Επανάσταση του 1989, που το κομμουνιστικό κόμμα θα έχει άμεση επιρροή στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν για να τερματιστεί μια περίοδος πολιτικού αδιεξόδου, η οποία προκλήθηκε από ένα σκάνδαλο διαφθοράς και κατασκοπίας, που ανέτρεψε την προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση, τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...