Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Μπερλουσκόνι: Δεν το βάζω κάτω, αντέχω...

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία της κεντροδεξιάς ανακοίνωσε μέσω Facebook ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας


Μπορεί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ρώμης να καταδίκασε οριστικά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για διαφθορά, μπορεί την 9η Σεπτεμβρίου να βρεθεί αντιμέτωπος με την αποπομπή του από τη θέση του γερουσιαστή, ο Καβαλιέρε όμως δηλώνει απτόητος και διαβεβαιώνει τους οπαδούς του, αλλά και όλους τους Ιταλούς, ότι θα παραμείνει αρχηγός της ιταλικής κεντροδεξιάς.

«Εγώ δεν το βάζω κάτω, αντέχω. Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα παραμερίσω, ότι θα παραμείνω αρχηγός της κεντροδεξιάς», έγραψε ο μεγιστάνας του Τύπου στην προσωπική του σελίδα. Και πρόσθεσε ότι «θα υπηρετήσει μέχρι τέλους το συμφέρον των Ιταλών», καλώντας παράλληλα τα μέλη του κόμματός του «να προχωρήσουν με θάρρος».

«Δεν θα σας ντροπιάσω, ας προετοιμαστούμε για θετικές εξελίξεις», πρόσθεσε ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μπερλουσκόνι έχει αποφασίσει να μετονομάσει το κόμμα του από Λαός της Ελευθερίας σε Φόρτσα Ιτάλια. Πρόκειται για την ονομασία της πολιτικής δύναμης με την οποία είχε κερδίσει για πρώτη φορά τις βουλευτικές εκλογές το 1994.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, ο Μπερλουσκόνι σε συναντήσεις και επαφές του με στενούς του συνεργάτες φέρεται να τάσσεται υπέρ της «σκληρής γραμμής», με νέα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο ή στην αρχή του χειμώνα.

Η στάση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, στη βεβαιότητα του Μπερλουσκόνι ότι δεν θα δοθεί «πολιτική λύση» που να επιτρέψει να μην εκτίσει, έστω σε κατ' οίκον περιορισμό, την ποινή φυλάκισης ενός έτους, η οποία εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα τρία χρόνια καταδίκης για φορολογική απάτη, δεν έχει παραγραφεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...