Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ιταλία: Το κατεστημένο θέλει Μόντι, οι ψηφοφόροι... με τίποτα


Μπορεί το πολιτικό, οικονομικό, ακόμα και το εκκλησιαστικό κατεστημένο να θέλουν διακαώς να δουν τον Μάριο Μόντι σε μία ακόμα πρωθυπουργική θητεία, ακόμα κι αν χρειαστεί να κατέβει υποψήφιος σε εκλογές, η πλειονότητα των Ιταλών έχει όμως εντελώς αντίθετη άποψη.

Όπως δείχνει δημοσκόπηση, οι Ιταλοί δεν θέλουν ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στις αυξήσεις φόρων και τις περικοπές δαπανών.

Τα ποσοστά αποδοχής του είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που σχημάτισε κυβέρνηση, 13 μήνες πριν, παρότι ότι ο ίδιος είναι υπό διεθνή πίεση να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε με τις μεταρρυθμίσεις.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWG μόλις το 24% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ο Μόντι πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές, ενώ το 61% τάσσεται κατά της ιδέας.

Μάλιστα, παρότι το σαββατοκύριακο κεντροδεξιοί πολιτικοί έκαναν έκκληση στον Μάριο Μόντι να κατεβεί υποψήφιος ως επικεφαλής των συντηρητικών, οι ψηφοφόροι τους εμφανίζονται οι πλέον αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το 82% των κεντροδεξιών ψηφοφόρων λέει «όχι», ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις τάξεις των κεντροαριστερών είναι μόλις 58% και 34% στους κεντρώους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...