Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στις 24 και 25 Φεβρουαρίου οι εκλογές στην Ιταλία


Στις 24 και 25 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία. Η ανακοίνωση της διήμερης εκλογικής διαδικασίας έγινε από την κυβέρνηση Μόντι που παραμένει στην εξουσία σε υπηρεσιακό ρόλο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπέγραψε διάταγμα με το οποίο διέλυσε τη Βουλή. Το πρωί είχε διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

«Θα μεταφέρω στον Μάριο Μόντι τις ανησυχίες που εκφράσθηκαν, ιδίως από την κεντροδεξιά, για την ανάγκη να διαδραματίσει έναν ουδέτερο ρόλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή του διατάγματος.

Πάντως, ο Ναπολιτάνο υποστήριξε ότι υπήρξαν «θετικές επιπτώσεις» από «τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μόντι σε ότι αφορά την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα της χώρας στην Ευρώπη και σε διεθνές επίπεδο».

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά την παραίτηση Μόντι, περίπου δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του, αφού η κυβέρνησή του έχασε την υποστήριξη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...