Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ατελέσφορες οι διαπραγματεύσεις Μπερλουσκόνι με τη Λέγκα του Βορρά

Η προσπάθειες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για σύναψη εκλογικής συμμαχίας με την Λέγκα του Βορρά, δείχνουν να οδηγούνται σε αδιέξοδο.Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος, ο επικεφαλής της Λέγκα, Ρομπέρτο Μαρόνι, δεν είναι διατεθειμένος να εγγυηθεί πανιταλική υποστήριξη στον μπερλουσκονικό «Λαό της Ελευθερίας», έστω και αν ο «Καβαλιέρε» αποφασίσει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μαρόνι για την θέση του περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.

«Είναι δυο ξεχωριστές υποθέσεις, που δεν πρέπει να συνδέονται», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα.«Ελπίζουμε να υπάρξουν ακόμη κάποια περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά, όπως και να έχει το θέμα, εμείς θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τις εκλογές ακόμη και αν κατέβουμε μόνοι, χωρίς κανένα σύμμαχο, στην πολιτική αρένα», απαντά ο Μπερλουσκόνι.

Στην πραγματικότητα, όμως, αν ο «Λαός της Ελευθερίας» δεν πετύχει στρατηγική συμφωνία με την Λέγκα, έχει ελάχιστες πιθανότητες να υπερισχύσει στον ιταλικό Βορρά. Κάτι που, αυτόματα σημαίνει, ότι διευκολύνεται, μετεκλογικά, η σύσταση κεντροαριστερής κυβέρνησης, με ενδεχόμενη συνεργασία του Δημοκρατικού Κόμματος και των κεντρώων δυνάμεων που υιοθέτησαν την «ατζέντα Μόντι».

Aπό τον προοδευτικό, ακριβώς, χώρο, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, υποψήφιος πρωθυπουργός της Κεντροαριστερής συμμαχίας, «ρίχνει το γάντι» στον Μάριο Μόντι, με σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».«Δεν αρκούν μια ατζέντα και ένα σύμβολο. Ο Μόντι πρέπει να μας πει τι εννοεί να κάνει, με ποιόν θέλει να συνεργασθεί, τι πιστεύει σε σχέση με τα κοινωνικά δικαιώματα»,δηλώνει ο κ. Μπερσάνι. Και καθιστά, επίσης, σαφές ότι « το κόμμα του, οι Δημοκρατικοί, παραμένει ανοικτό σε ενδεχόμενη συνεργασία με κεντρώες δυνάμεις, υπό τον όρο,όμως, να μείνει, η Δεξιά, έξω από κάθε είδους συμφωνία».

Ο γραμματέας του «Δημοκρατικού Κόμματος» και υποψήφιος πρωθυπουργός εκτιμά, τέλος, ότι «η περίοδος των μεγάλων ηγετών, που πορεύονταν μόνοι, έχει παρέλθει οριστικά» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας να μην εμπλακούν άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Μόντι, άτομα που βρίσκονται σε θέση κλειδί της κυβέρνησης τεχνοκρατών, που θα διαχειριστεί τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι τις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου του 2013.Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα γκάλοπ, κεντροαριστερή συμμαχία (Δημοκρατικό Κόμμα, Αριστερά και Ελευθερία και Σοσιαλιστές) συγκεντρώνει μέχρι και το 40% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...