Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Στη Μόσχα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία

Στη Μόσχα θα μεταβεί το ερχόμενο Σάββατο ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λάχνταρ Μπραχίμι, δήλωσε... σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Η Μόσχα είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι ο Μπραχίμι ήθελε να έχει διαβουλεύσεις με την ρωσική ηγεσία, κύριο υποστηρικτή των αρχών της Δαμασκού.

Ο Μπραχίμι, ο οποίος βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα στη Συρία για συνομιλίες με αξιωματούχους της συριακής κυβέρνησης και ορισμένους αντικαθεστωτικούς, δεν έχει κάνει προς το παρόν καμία δήλωση σχετικά με οποιεσδήποτε νέες προτάσεις ή εξελίξεις.

Ωστόσο σύμφωνα με συριακές και λιβανικές πηγές, αξιωματούχοι του συριακού υπουργείου Εξωτερικών μεταβαίνουν ήδη σήμερα στη Μόσχα για να συζητήσουν τις προτάσεις που φαίνεται πως έκανε ο Μπραχίμι για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη χώρα.
Όπως δήλωσε πηγή της συριακής ασφάλειας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ Μακντάντ και ένας άλλος αξιωματούχος του υπουργείου θα ενημερώσουν τους Ρώσους αξιωματούχους για τις λεπτομέρειες των συναντήσεων που είχαν με τον Μπραχίμι αυτήν την εβδομάδα στην Δαμασκό.

Λιβανέζος αξιωματούχος που πρόσκειται στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε εξάλλου ότι οι Σύροι αξιωματούχοι ήταν αισιόδοξοι μετά τις συνομιλίες που είχαν με τον Μπραχίμι, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ και τον ίδιο τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ την προηγούμενη ημέρα.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών της Συρίας αναχώρησε σήμερα από το Λίβανο για τη Δαμασκό, σύμφωνα με αξιωματούχους του αεροδρομίου, αφού νοσηλεύτηκε στην Βηρυτό για τα τραύματα που υπέστη από βομβιστική επίθεση νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Ο Μοχάμαντ Ιμπραχίμ αλ Σάαρ είχε τραυματιστεί στον ώμο, το στομάχι και τα πόδια από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου και άλλων δύο βομβών μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην συριακή πρωτεύουσα.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...