Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Γερμανία: Προς απεργίες στην Amazon στη διάρκεια των Χριστουγέννων

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλεί το γερμανικό εργατικό συνδικάτο Βέρντι την πολυεθνική Amazon, τον μεγαλύτερο όμιλο λιανικής πώλησης στο Internet παγκοσμίως, καθώς συνεχίζεται η διαμάχη των δύο πλευρών για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας.

«Πρέπει να αναμένονται και άλλες απεργίες» ανέφερε στην εφημερίδα Welt am Sonntag η Στέφανι Νουτζερμπέργκερ μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου που έχει οργανώσει αρκετές σύντομες απεργίες εφέτος, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την Amazon να δεχθεί μια συλλογική σύμβαση για τους όρους απασχόλησης.

Η Νουτζερμπέργκερ είπε ότι το εργατικό συνδικάτο έχει ήδη προειδοποιήσει τα μέλη του ότι θα μπορούσε να γίνει απεργιακή κινητοποίηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Amazon απασχολεί περίπου 9.000 άτομα στη Γερμανία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σχεδόν 21% το 2012 και έφθασαν τα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύουν το 1/3 του συνολικού κέρδους της εταιρείας σε περιοχές εκτός ΗΠΑ.

«Μέχρι στιγμής οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν είχαν καμία επίπτωση στις αποστολές προς τους πελάτες μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Amazon Στέφαν Ραπ στο Reuters.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...