Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τουλάχιστον 4.000 οι νεκροί στις Φιλιππίνες

Πάνω από 4.000 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.
Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 4.011 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 18.000 τραυματίστηκαν, ενώ 1.602 εξακολουθούν να αγνοούνται.


Βοήθεια από την Κίνα

Έφτασε, εν τω μεταξύ, στις Φιλιππίνες το πρώτο πακέτο βοήθειας από την Κίνα, λίγες ημέρες αφότου το Πεκίνο δέχτηκε σκληρή κριτική επειδή δεν έκανε περισσότερα προκειμένου να βοηθήσει τους πληγέντες από τον τυφώνα Χαϊγιάν.

Όπως μετέδωσε κινεζική κρατική τηλεόραση, ένα αεροπλάνο, το οποίο κουβαλούσε σκηνές και κουβέρτες, προσγειώθηκε στην πόλη Κεμπού, κεντρικά των Φιλιππίνων.

Αξιωματούχος της κινεζικής πρεσβείας δήλωσε ότι το υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και Ανάπτυξης των Φιλιππίνων θα διανείμει τις προμήθειες στα θύματα που έχουν χάσει τα σπίτια τους στην πόλη Κεμπού και σε όσες περιοχές έχουν πληγεί περισσότερο από τον τυφώνα.
Η Κίνα είχε αρχικά ανακοινώσει αρχικά ότι θα διέθετε 200.000 δολάρια, ωστόσο στη συνέχεια αύξησε το ποσό στο 1,64 εκατ. δολάρια. Την Κυριακή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ήταν έτοιμη να στείλει ιατρικές ομάδες και ομάδες διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...