Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Τον συνέλαβαν για τα... tweets του

Ο Σαουδάραβας συγγραφέας, Τούρκι αλ Χάμαντ, συνελήφθη και ανακρίνεται για αναρτήσεις του στο Twitter, που θεωρήθηκαν προσβλητικές για το Ισλάμ.

Ο προοδευτικός συγγραφέας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα “Al-Jazirah” στην ιστοσελίδα της, είχε αναρτήσει πρόσφατα μια σειρά από μηνύματα, που ορισμένοι θεώρησαν προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ.

"Ο προφήτης μας ήρθε για να ανανεώσει τη θρησκεία του Αβραάμ και τώρα χρειαζόμαστε κάποιον να ανανεώσει τη θρησκεία του Μωάμεθ", ήταν ένα από αυτά. Σε άλλο υποστήριζε ότι: "Στον αραβικό κόσμο εμφανίζεται ένας νεοναζισμός που αποκαλείται ισλαμισμός αλλά η εποχή του ναζισμού έχει σβήσει από καιρό και ο ήλιος θα λάμψει ξανά".

Ο συγγραφέας επέκρινε επίσης τη Σαουδική Αραβία, γιατί απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητο. "Ο κόσμος ασχολείται με τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν και εμείς ασχολούμαστε με τις γυναίκες οδηγούς... Ντροπή", έγραψε.
 
 Ο αλ Χάμαντ έχει επικριθεί πολλές φορές στη Σαουδική Αραβία λόγω των προοδευτικών απόψεών του. Το 2006 μάλιστα ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, είχε δηλώσει ότι ο αλ Χάμαντ είναι ένας από τους Άραβες "ελευθερόφρονες" που πρέπει να εκτελεστούν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...