Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ιράκ: Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 30 ετών σημειωθήκαν σήμερα στη Βαγδάτη

Τη σφοδρότερη βροχόπτωση της 30ετίας είχε, σήμερα, η Βαγδάτη με απολογισμό τέσσερις θανάτους και με την κυβέρνηση να κηρύσσει τελικά κατ'ανάγκην τη σημερινή μέρα «αργία» λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή της ιρακινής πρωτεύουσας. Φυσικά, η εμπορική κίνηση ελαχιστοποιήθηκε.

Η κυκλοφορία των πεζών δυσχεραίνεται πολύ, δεδομένου ότι η στάθμη του βρόχινου νερού σε αρκετά σημεία, με κλίση, έχει πλησιάσει και τα δέκα πέντε εκατοστά...

Ενδεικτικά, στο βορειοανατολικό τομέα, έχει πλημμυρίσει όλο το νοσοκομείο Φατιμά-αλ Ζάχρα της σιίτικης συνοικίας Σαντρ Σίτι.

Ασθενείς, χρειάστηκαν σήμερα ένα ολόκληρο δίωρο για να προσεγγίσουν, με πολύ κόπο, τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Πολύ κοντά, απ τους πέντε ενοίκους ενός σπιτιού που κατά τη διάρκεια της νύκτας μέσα στην ατέρμονη πυκνή βροχόπτωση κατέρρευσε, οι τέσσερις (δύο άντρες, δύο γυναίκες) δεν επέζησαν και μόνον μια γυναίκα τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Αναρίθμητες οι πλημμυρισμένες κατοικίες, τα καταστήματα.

Υπολογίστηκε μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ότι, τις τελευταίες 24 ώρες έπεσαν στη Βαγδάτη 67,5 χιλιοστόμετρα βροχής--κάτι χωρίς προηγούμενο τα 30 τελευταία έτη.

*Αλλες τρείς φορές, φέτος, η ιρακινή κυβέρνηση μετέτρεψε σε αργία μια εργάσιμη μέρα.

Στις τρείς προηγούμενες περιπτώσεις, το έκτακτο μέτρο ίσχυσε λόγω της... αφόρητης ζέστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...