Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ροζ σκάνδαλο με γνωστό Ελληνα της Νέας Υόρκης

Κεραυνός εν αιθρία στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης! Ενα από τα πιο γνωστά στελέχη της, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της Αστόρια βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μιας από τις υπαλλήλους του συμβουλίου! Ο Γιώργος Δελής, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ομογένειας στις ΗΠΑ. Λόγω της πολυετούς ενασχόλησής του με τα κοινά, Ελληνες και Αμερικανοί τον αποκαλούν «δήμαρχο της Αστόρια» και πριν από μερικά χρόνια είχε ανακηρυχθεί Ανδρας της Χρονιάς από την Ενωση Επαγγελματιών και Εμπόρων του Μπρόντγουεϊ και είχε βραβευτεί με το βραβείο του Μεγάλου Μήλου -όπως αποκαλείται η Νέα Υόρκη- από τον εκπρόσωπο του δήμου Πίτερ Βαλόνε και τον γερουσιαστή του Λονγκ Αϊλαντ Τζορτζ Ονοράτο!
   
Ενας άλλος λόγος για τον οποίο είχε γίνει διάσημος στην Αμερική ήταν η προσπάθειά του να αποδείξει ότι κατάγεται από μια ιδιαίτερη γενιά ανθρώπων. Μετά από πολυετείς έρευνες ανακάλυψε τα ίχνη της οικογένειάς του στη Μικρά Ασία και μια λεπτομερής εξέταση γενετικού υλικού στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι προέρχεται από τους πρώτους ανθρώπους που εποίκισαν την Ευρώπη πριν από 30.000 χρόνια!

Οντας γνωστός και για την ευρύτατη συλλογή αρχαίων αντικειμένων που κατείχε, ο Γιώργος Δελής αποσύρθηκε από την κοινότητα μετά από τριάντα επτά χρόνια διαρκούς παρουσίας και προσφοράς ως επικεφαλής της, στα 63 του χρόνια. Πριν από λίγες μέρες, όμως, η εικόνα που είχε δημιουργήσει επί τέσσερις δεκαετίες «ράγισε» εξαιτίας μιας βαριάς καταγγελίας σε βάρος του από μια γυναίκα η οποία είχε δουλέψει υπό τις εντολές του.

Η νεαρή πρώην βοηθητική υπάλληλος του κοινοτικού συμβουλίου Μαρσέλα Γκουτιέρες μήνυσε τον Δελή για σεξουαλική παρενόχληση! Στη μήνυσή της αναφέρει ότι ο 64χρονος ομογενής την είχε προσκαλέσει να παρακολουθήσουν μαζί ταινίες πορνό στο γραφείο του, ότι σχολίαζε ενοχλητικά το μέγεθος του στήθους της και ότι κόμπαζε διαρκώς για τις σεξουαλικές του επιδόσεις προσπαθώντας να την παρασύρει σ’ ένα ερωτικό παιχνίδι στο οποίο η ίδια δεν ήθελε να συμμετάσχει! Οταν εκείνη αρνήθηκε τις προτάσεις του Δελή, εκείνος -όπως υποστηρίζει η γυναίκα- την αποκάλεσε «πόρνη» και «λεσβία» και στη συνέχεια την ανάγκασε να φύγει από το γραφείο!

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μπρούκλιν και μαζί με τον πασίγνωστο Ελληνα βρέθηκαν κατηγορούμενοι η πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του δημοτικού συμβουλίου του Κουίνς, Ελεν Μάρσαλ και Βινίτσιο Ντανάτο αντίστοιχα, που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι επειδή δεν είχαν ελέγξει τη συμπεριφορά του Γιώργου Δελή!

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της Αστόρια αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι η Γκουτιέρες ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή την απέλυσε ως ανεπαρκή! Ομως, η νεαρή γυναίκα αντέτεινε ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της, που της απέφερε 24.000 δολάρια τον χρόνο, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσε να αντέξει το γεγονός ότι δεν την άφηνε ήσυχη!

Η θέση του Δελή ήταν τόσο δύσκολη ώστε, παρά την επιθυμία του να πάει την υπόθεση σε κανονική δίκη, ο συνήγορός του Ουόλτερ Κρετζ, τον οποίο προσέλαβε η κοινότητα για να τον εκπροσωπήσει, πρότεινε συμβιβασμό στη μηνύτρια για ένα ποσό ύψους 98.000 δολαρίων. Η Μαρσέλα Γκουτιέρες τον αποδέχθηκε, αλλά ο Γιώργος Δελής δήλωσε αποφασισμένος να υποβάλει έφεση: «Είμαι θύμα απάτης!» υποστήριξε. «Αν αυτή η γυναίκα πάρει έστω και μια δεκάρα, θα πρόκειται για κακοδικία»!

Ωστόσο, ο ομογενής βρέθηκε αντιμέτωπος και με «εξ οικείων βέλη», αφού στράφηκε εναντίον του ακόμη και ο «ανατέλλων αστέρας» της ελληνικής κοινότητας. Ο 29χρονος πολιτειακός βουλευτής Μάικλ Γιάνναρης, ανερχόμενο στέλεχος των Δημοκρατικών και στενός φίλος του Μπαράκ Ομπάμα από τότε που φοιτούσαν στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, δήλωσε: «Δεν μπορεί οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τον λογαριασμό για την απρεπή συμπεριφορά του κ. Δελή. Ο κύριος αυτός θα πρέπει να αποζημιώσει την πολιτεία για τη ζημιά που υπέστη».  ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...