Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

"Κουτσομπολιό" η.. παιδεραστία των κληρικών κατά τον Πάπα

Σε μια περίοδο που ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' αντιμετωπίζει σκληρή κριτική σχετικά με την εμπολοκή του σε υποθέσεις συγκάλυψης υποθέσεων παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, εκείνος άφησε να εννοηθεί ότι η πίστη του θα του δώσει κουράγιο «να μην τον εκφοβίσει το μικρόψυχο κουτσομπολιό της κοινής γνώμης».
Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, ο Πάπας Βενέδικτος δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ωστόσο, δήλωσε ότι η πίστη δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μην τους εκφοβίζουν «τα μικρόψυχα κουτσομπολιά της κοινής γνώμης».
Δήλωσε ότι μερικές φορές ο άνθρωπος «πέφτει στα χειρότερα, πιο πρόστυχα επίπεδα» και «βουλιάζουν στη λίμνη της αμαρτίας και της ψευτιάς».
Διάβασε μάλιστα μια προσευχή προς τα παιδιά και όσους εργάζονται για να τα εκπαιδεύουν και να τα προστατεύουν. Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βατικανού είπε ότι η προσευχή αυτή απετέλεσε μια προσπάθεια της Καθολικής Εκκλησίας «να εκφράσει τα συναισθήματα της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που αντιμετωπίζει την πληγή της παιδοφιλίας».
Η Καθολική Εκκλησία, μετά τις τελευταίες φήμες που αγγίζουν και τον Πάπα, κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για «επαίσχυντη προσπάθεια» να σπιλώσουν τον Πάπα.
Από το Λονδίνο, ο αρχιεπίσκοπος του Γουέστμινστερ, Βίνσεντ Νίκολς, δήλωσε στο BBC: «Ο Πάπας δεν θα παραιτηθεί. Ειλικρινά, δεν υπάρχει κάποιος ισχυρός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα: είναι ο πρώτος που προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτές τις υποθέσεις».
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Πάπας ως καρδινάλιος Ράτσιγκερ, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου, γνώριζε ότι κληρικός, ο οποίος είχε υποχρεωθεί σε ψυχιατρική αγωγή για να θεραπευθεί από την παιδεραστία- επέστρεψε στον ποιμαντικό του ρόλο σε ενορία, λίγες μέρες μετά την έναρξη της συγκεκριμένης αγωγής.
Οι αποκαλύψεις ακολουθούν και άλλα δημοσιεύματα, που κατηγορούν τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ' ότι ως υπεύθυνος επιτροπής δεν έλαβε μέτρα κατά του κληρικού Λόρενς Μάρφι, κατά του οποίου υπήρχαν καταγγελίες για 200 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης κωφών παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...