Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Εκατομμύρια άνθρωποι στην «Ώρα της Γης»

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην παγκόσμια κινητοποίηση Ώρα της Γης» (Earth Hour),  στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στους δυνατούς της γης να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην Ελλάδα, όπου από τις 8:30, και για μία ώρα, πολλά νοικοκυριά, αλλά και δεκάδες δημόσια κτίρια έσβησαν τα φώτα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους παρόν στην εκστρατεία για τη σωτηρία του πλανήτη.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν και τα ιστορικά μνημεία κάθε χώρας, σύμβολα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, στην Ελλάδα, από τις 20:30 και για μία ώρα χωρίς φωτισμό έμειναν η Ακρόπολη, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λυκαβηττός, ο Λευκός Πύργος, αλλά και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, καθώς και τα 24 κτίρια του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πέρυσι, η χώρα μας ήρθε δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς στην κινητοποίηση συμμετείχαν ενεργά 480 δήμοι και πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιώτες. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και στη φετινή εκστρατεία, αφού είχαν δηλωθεί περισσότερες από 22.441 συμμετοχές! Στην εκστρατεία «Ώρα της Γης» συμμετείχαν 206 δήμοι και κοινότητες, 232 σχολεία, 733 φορείς και επιχειρήσεις και περισσότεροι από 1.600 ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...