Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Μπαν Κι Μουν: Ο αποκλεισμός της Γάζας προκαλεί απαράδεκτο πόνο

Ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ «προκαλεί απαράδεκτο ανθρώπινο πόνο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον παλαιστινικό θύλακα.
«Εχω δηλώσει ξεκάθαρα και επανειλημένως στους ισραηλινούς αξιωματούχους ότι η πολιτική του αποκλεισμού που ακολουθούν δεν μπορεί να υποστηριχθεί και ότι είναι κακή», ανέφερε από την Χαν Γιούνες, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.
«Προκαλεί απαράδεκτο ανθρώπινο πόνο στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας. Αυτή η πολιτική είναι επίσης αντιπαραγωγική. Εξασθενεί τους μετριοπαθείς και αυξάνει τη δύναμη των εξτρεμιστών», πρόσθεσε.
Δήλωσε, ωστόσο, ότι «καταλαβαίνει και συμμερίζεται» τις ανησυχίες του Ισραήλ για τη Χαμάς. «Είμαι σίγουρος ότι ο αποκλεισμός μπορεί να αρθεί απαντώντας όμως ταυτόχρονα και στις νόμιμες ανησυχίες του Ισραήλ για την ασφάλειά του», ανέφερε.
Έκανε επίσης έκκληση για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, 23 ετών, ο οποίος κρατείται από το 2006 από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώντας ότι ελπίζει σε μία ανταλλαγή του Σαλίτ με Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ.
Ο γγ του ΟΗΕ επισκέπεται το Ισραήλ και τα Παλαιστινικά Εδάφη στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...