Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Βυθίστηκε νοτιοκορεατικό πλοίο

Από την έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου της Νότιας Κορέας
Σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Νότιας Κορέας με 104 μέλη πληρώματος βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Βορείας Κορέας. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, δεν αποκλείεται η βύθιση του πλοίου να οφείλεται σε επίθεση με τορπίλη από τη Βόρεια Κορέα. Εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί ναυτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το πλοίο βυθίστηκε κοντά στη νήσο Μπαενγκνιεόνγκ, στα θαλάσσια ύδατα κοντά στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με αξιωματούχο της Σεούλ, τουλάχιστον 58 από τα 104 μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης για τους υπόλοιπους ναυτικούς.

Στη Σεούλ πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου και εξετάζεται το ενδεχόμενο το πλοίο να έχει πληγεί από τορπίλη της Βόρειας Κορέας. Τις τελευταίες εβδομάδες η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ενισχύει την άμυνά της σε απάντηση κοινών γυμνασίων της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσημα πάντως δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για ανάμειξη της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με νοτιοκορεατική κυβερνητική πηγή, δεν είναι σαφές αν το περιστατικό συνδέεται με τη Βόρεια Κορέα. «Αυτή τη στιγμή, κύριο μέλημά μας είναι η διάσωση των ανθρώπων», τόνισε.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε επίσης ότι το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού είχε ρίξει βολές προς άγνωστο πλοίο στο Βορρά πριν βυθιστεί. Ούτε και αυτή η πληροφορία επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Σεούλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...