Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Νέα ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας

Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν ρουκέτα, το πρωί του Σαββάτου, από την Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του νοτίου Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή υλικές ζημίες, ανακοίνωσε Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι η ρουκέτα προσγειώθηκε σε αγρό.
Την ίδια ώρα, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σύντομης εισβολής των ισραηλινών τανκς στη Λωρίδα της Γάζας, μία ημέρα μετά την ανταλλαγή πυρών που οδήγησε στον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
Ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από την έκρηξη οβίδας που εκτοξεύθηκε από τεθωρακισμένο άρμα μάχης, ενώ άλλοι επτά Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν. Τα ισραηλινά τανκς, υποστηριζόμενα από ελικόπτερα, διείσδυσαν σε απόσταση εκατό μέτρων, στην περιοχή του Χαν Γιούνες και στη συνέχεια αποσύρθηκαν στο ισραηλινό έδαφος.
Την Παρασκευή, η ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων μαχητών έγινε κοντά στον φράκτη ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.
Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ - Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος της Χαμάς, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι μαχητές των ταξιαρχιών «αντάλλαξαν πυρά με μονάδα των ειδικών δυνάμεων του σιωνιστικού στρατού, που πραγματοποιούσε διείσδυση στον τομέα του Χαν Γιούνες».
Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ, ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για άλλη επιχείρηση εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...