Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ελεύθεροι τέσσερις ύποπτοι για σχεδιασμό δολοφονίας Σουηδού σκιτσογράφου

Ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες αφέθηκαν τέσσερις από τους επτά υπόπτους, ανάμεσά τους και μία Αμερικανίδα, που είχε συλλάβει η ιρλανδική αστυνομία για συνομωσία με στόχο τη δολοφονία του σκιτσογράφου Λαρς Βιλκ.
Η Αμερικανίδα, που ασπάστηκε το Ισλάμ, αφέθηκε ελεύθερη την Κυριακή, ενώ άλλοι τρεις ύποπτοι (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) είχαν αφεθεί νωρίτερα ελεύθεροι. Υπό κράτηση παραμένουν άλλοι τρεις ύποπτοι, ενώ στις ΗΠΑ μία άλλη Αμερικανίδα, η «Τζιχάντ Τζέιν», κρατείται ξεχωριστά για συνομωσία με στόχο τη δολοφονία ενός Σουηδού πολίτη (χωρίς οι Αρχές να αναφέρουν εάν πρόκειται για τον Λαρς Βιλκ).
Οι γονείς της Αμερικανίδας που κρατείτο στην Ιρλανδία, σύμφωνα με το Reuters, ανέφεραν ότι η γυναίκα (της οποίας η ταυτότητα δεν έχει γνωστοποιηθεί) είχε έρθει σε επαφή με ισλαμιστικούς τρομοκρατικούς κύκλους μέσω Διαδικτύου. 
Η ιρλανδική αστυνομία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για την κράτηση των υπόπτων, πέραν του αριθμού τους, και η απελευθέρωση τεσσάρων από αυτούς έγινε χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...