Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Την πλήρη απαγόρευση της μαντήλας υπερψήφισε κοινοβουλευτική επιτροπή στο Βέλγιο

Πρόταση νόμου που προβλέπει την πλήρη απαγόρευση, ακόμη και στο δρόμο, της ενδυμασίας που καλύπτει το πρόσωπο και ολόκληρο το σώμα (μπούρκα, νικάμπ) υπερψήφισε η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων του Βελγίου.
Η πρόταση νόμου ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις πολιτικές ομάδες.
Εάν η ψήφος επικυρωθεί από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει πλήρως την μουσουλμανική μαντήλα, ακόμη κι όταν την φοράει κανείς στο δρόμο.
Βάσει του νομοσχεδίου, τα άτομα που εμφανίζονται σε δημόσιο χώρο με ολόκληρο ή ένα μέρος του προσώπου τους καλυμμένο ή κρυμμένο από ένδυμα με τρόπο ώστε να μην μπορεί να αναγνωριστεί θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή ακόμη και με ποινή φυλάκισης από μία έως επτά ημέρες.

Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο σε εορταστικές εκδηλώσεις, όπως το Καρναβάλι και οι οποίες έχουν εγκριθεί με δημοτική απόφαση.

Η ψηφοφορία στην ολομέλεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό σήμα που στέλνεται στους ισλαμιστές» σχολίασε ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Ντενί Ντικάρμ, λέγοντας ότι είναι «περήφανος» επειδή το Βέλγιο είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που τολμάει να νομοθετήσει σχετικά μ' αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...