Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ταινία με πρωταγωνιστή τον δολοφόνο!

Ο ομογενής με τη μητέρα του και τον πατριό του ήταν στη συμμορία δολοφόνων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑΔΕΛΗΣ svradelis@dolnet.gr
«Σε μερικές περιπτώσεις όταν σκοτώναμε κάποιον και τον τεμαχίζαμε, οι άλλοι έτρωγαν τις σάρκες του πτώματος». Η αποκάλυψη του ομογενούς κατά συρροήν δολοφόνου Τζέιμς- Σπυρίδωνος Βλασσάκη είχε σοκάρει την Αυστραλία οι δράστες έιχαν αποκληθεί «οι χειρότεροι δολοφόνοι της χώρας»
Φωτογραφία
Από το 1992 μέχρι το 1997, ο Βλασσάκης μαζί με τη μητέρα του, τον πατριό του Τζον Μπάντινγκ και τον οικογενειακό τους φίλο σκότωσαν 12 ανθρώπους. Τα περισσότερα πτώματα, μετά τις δολοφονίες, τα τεμάχιζαν και τα αποθήκευαν στο θησαυροφυλάκιο μιας εγκαταλελειμμένης τράπεζας στην πόλη Σνόουταουν, από την οποία και πήρε το όνομά της η συμμορία.
Πριν από μερικές ημέρες, η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτόριας αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 166.000
ευρώ την παραγωγή μιας κινηματογραφικής ταινίας, η οποία θα αναφέρεται στις φρικιαστικές δολοφονίες. Ο Βλασσάκης, ο μοναδικός από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με την αστυνομία και αποκάλυψε τη δραστηριότητα της συμμορίας, θα είναι ο «πρωταγωνιστής» της ταινίας, στην οποία η ιστορία θα ειπωθεί από την οπτική του γωνία. Η απόφαση ήδη έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Αυστραλία, ενώ παραμένει άγνωστο το ποσό που θα πάρει ο Βλασσάκης από την κινηματογραφική εταιρεία.
Είχε βιαστεί. Εγκέφαλος των δολοφόνων της Σνόουταουν θεωρείται ο Τζον Μπάντινγκ. Όταν ο Βλασσάκης ήταν 14 χρονών, το 1997, η μητέρα του Ελίζαμπεθ παντρεύτηκε στην Αδελαΐδα τον Μπάντινγκ, ο οποίος δήλωνε φανατικός πολέμιος των ομοφυλόφιλων και των παιδόφιλων. Στην περιοχή βρέθηκε κατά λάθος, όταν χάλασε το αυτοκίνητό του.
Ο Μπάντινγκ έγινε για τον Βλασσάκη ο πατέρας που δεν γνώρισε και είχε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του. Ο 14χρονος τότε Έλληνας του είχε εκμυστηρευτεί πως ο ετεροθαλής αδελφός του Τρόι τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά το προηγούμενο καλοκαίρι και ο θετός πατέρας του του υποσχέθηκε εκδίκηση.
Εκείνες τις ημέρες, στην αυστραλιανή τηλεόραση και τη σειρά «Οι πιο καταζητούμενοι», προβάλλονταν σε δύο επεισόδια η υπόθεση δολοφονίας του 22χρονου Κλίντον Τρεζίζ. «Αυτή η δολοφονία είναι το καλύτερο έργο μου», εκμυστηρεύτηκε ο Μπάντινγκ στον Βλασσάκη και τη μητέρα του.
Στη συνέχεια, αποκάλυψε στην οικογένειά του πως είχε σκοτώσει τέσσερις ακόμη άνδρες με τη δικαιολογία πως ήταν ομοφυλόφιλοι. Παραδόξως, ο Βλασσάκης και η μητέρα του έδειξαν ενθουσιασμένοι που ζούσαν με έναν δολοφόνο. Ένα από τα θύματά του, ο Μπάρι Λέιν, ήταν ο ερωτικός σύντροφος του Βάγκνερ, με τον οποίο ο Μπάντινγκ διέπραξε μαζί όλες τις δολοφονίες. Όπως υποστήριξε ο εγκέφαλος της εταιρείας δολοφόνων, «ο Λέιν είχε εκμεταλλευτεί τον φίλο μου όταν έφυγε από το σπίτι του σε ηλικία 14 ετών και τον ανάγκασε να κάνει πράξεις που δεν ήθελε». Ο Μπάντινγκ δεν είχε διστάσει να διαμελίσει και να κρύψει το σώμα τής πρώην ερωμένης του, προτού παντρευτεί τη μητέρα του Βλασσάκη.
Φωτογραφία
Βασανίστηκαν με απάνθρωπο τρόπο O πρώτος φόνος στον οποίο συμμετείχε ο Βλασσάκης ήταν του 21χρονου ετεροθαλούς αδελφού του Τρόι Γιούντε. Ο Μπάντινγκ, ο Βάγκνερ, ο Βλασσάκης και η μητέρα του επισκέφθηκαν τον Τρόι στο σπίτι του. Οι δύο πρώτοι στραγγάλισαν τον 21χρονο και μετέφεραν το πτώμα του στο θησαυροφυλάκιο μια εγκαταλελειμμένης τράπεζας που είχε νοικιάσει η οικογένεια του Βλασσάκη.
Ακολούθησε η δολοφονία του Φρέντερικ Μπρους. Το «αμάρτημά» του ήταν πως ως άτομο με ειδικές ανάγκες λάμβανε από το κράτος ένα σχετικά μεγάλο βοήθημα, το οποίο ήθελε να καρπωθεί ο θείος του, Μαρκ Χάιντον, φίλος των δολοφόνων. Για τον Βλασσάκη, ήταν η δεύτερη δολοφονία που έλαβε μέρος, και ακολούθησε ο διαμελισμός του πτώματος στην τράπεζα.
Ανάπηρος. Οι δολοφόνοι της Σνόουταουν είχαν καταλάβει ότι αν εντόπιζαν ανθρώπους που έπαιρναν κοινωνικά βοηθήματα, αλλά δεν είχαν οικογένεια για να τους προσέχει, θα μπορούσαν να τα καρπώνονται χωρίς προβλήματα. Ο επόμενος στόχος ήταν ο 29χρονος Γκάρι Ο΄ Ντάιερ, ο οποίος είχε μείνει ανάπηρος ύστερα από αυτοκινητικό ατύχημα. Ο Βλασσάκης έγινε φίλος με το θύμα, το οποίο βασανίστηκε με απάνθρωπο τρόπο, όπως διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές. Τελικά, η οικογένεια Βλασσάκη έγινε αποδέκτης του κοινωνικού βοηθήματος.
Στη συνέχεια, η συμμορία δολοφόνησε την 29χρονη γυναίκα του φίλου τους Χάιντον, με τη δική του συναίνεση.
Η Ελίζαμπεθ ήταν η μοναδική γυναίκα θύμα της εταιρείας δολοφόνων και πλήρωσε με τη ζωή της την υποψία πως «μπορεί να έλεγε κάτι στην αστυνομία». Οι διωκτικές αρχές, αμέσως μετά τη δήλωση εξαφάνισής της από τον αδελφό της, άρχισαν την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του συζύγου της, από τις οποίες και κατάφεραν να βρουν στοιχεία για τη δράση των δολοφόνων.
Συνεργάστηκε. Μέχρι τη σύλληψή τους όμως δολοφόνησαν ακόμη έναν άνθρωπο. Ήταν ο δεύτερος ετεροθαλής αδελφός του Βλασσάκη, ο 24χρονος Ντέιβιντ Τζόνσον. Ο Βλασσάκης, με αντάλλαγμα να γλιτώσει τη θανατική ποινή, δέχτηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία και αποκάλυψε όλους τους φόνους και τα σημεία όπου είχαν θαφτεί τα πτώματα. Καταδικάστηκε τέσσερις φορές σε ισόβια, αλλά θα αποφυλακιστεί το 2025, σε ηλικία 46 ετών. Η μητέρα του πέθανε από καρκίνο πριν από την καταδίκη της. Την περασμένη εβδομάδα, μία πρώην κοπέλα του Βλασσάκη, η Μπιάνκα Ρόμπερτς, με την οποία είχαν μια σύντομη σχέση όταν εκείνος ήταν 11 ετών, αποκάλυψε πως στις 2 Σεπτεμβρίου σκοπεύει να παντρευτεί τον «καλό» της, με τον οποίο ξανάρχισαν τη σχέση τους τα τελευταία επτά χρόνια που βρίσκεται στη φυλακή, κάτι που απέκλεισε όμως κατηγορηματικά ο ομογενής υπουργός Δικαιοσύνης Τομ Κουτσαντώνης. Η ταινία πάντως θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στα τέλη του 2010.

ΦΩΤΟ 1:Ο Μπάντινγκ (αριστερά) δικαιολογούσε τους φόνους λέγοντας πως «καθαρίζει τον κόσμο από ομοφυλόφιλους και παιδεραστές». Τους περισσότερους φόνους ωστόσο έκανε για να εισπράττει τα κοινωνικά βοηθήματα των θυμάτων του. Στο θησαυροφυλάκιο μιας εγκαταλελειμμένης τράπεζας στην πόλη Σνόουταουν οι δολοφόνοι τοποθετούσαν τα θύματά τους, αφού πρώτα τα τεμάχιζαν, και σε ορισμένες περιπτώσεις τα έτρωγαν 

ΦΩΤΟ2: Ο Ρόμπερτ Βάγκνερ (φωτό) και ο Τζέιμς Σπύρος Βλασσάκης θεωρήθηκαν από την αστυνομία πειθήνια όργανα του Μπάντινγκ. Για τον Έλληνα ομογενή η αυστραλιανή αστυνομία ζήτησε και πέτυχε την καταστροφή όλων των φωτογραφιών του για να μείνει μυστική η ταυτότητά του με τη δικαιολογία πως πρόκειται για συνεργάτη της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...