Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

«Ο ίδιος ο επίσκοπος ασέλγησε πάνω μου»

«Ασέλγησαν πάνω μου και με ανάγκασαν να κάνω ...Από την ηλικία των 11-13 ετών με οδηγούσαν σε αρκετές περιπτώσεις στα διαμερίσματα του επισκόπου στη Βερόνα, όπου ο ίδιος ο επίσκοπος ασελγούσε πάνω μου και με ανάγκασε να έχω σεξουαλικές σχέσεις άλλου είδους». Αυτά λέει σήμερα για τον επίσκοπο της Βερόνα, (1958-1978) Τζουζέπε Καράρο ο Τζάνι Μπισόλι, 62 ετών. Ο Μπισόλι είναι μεταξύ των τριών πρώην μαθητών του σχολείου κωφών Antonio Provolo της Βερόνα που κατήγγειλαν στην κρατική ιταλική τηλεόραση RAI σεξουαλική κακοποίηση από ιερωμένους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο τότε επίσκοπος της Βερόνα πέθανε το 1981.

Ο Μπισόλι είπε ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μοναχούς και ιερείς, αναφέροντας μάλιστα και 14 ονόματα. Ο πρώην συμμαθητής του, Αλεσάντρο Βαντίνι, 60 ετών, είπε: «Δεν μπορούσες να μιλήσεις ούτε στους γονείς σου γιατί οι ιερείς θα σε χτυπούσαν». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πριν γίνει 10 ετών είχε επανειλημμένα κακοποιηθεί από δύο ιερείς και δύο μοναχούς : «Αυτές οι πράξεις γίνονταν στις τουαλέτες, στις κρεβατοκάμαρες και, μερικές φορές, στην εκκλησία του σχολείου». Μαζί τους και ο επίσης 60χρονος Ντάριο Λαϊτι, είπε στους τηλεθεατές ότι και εκείνος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Και οι τρεις μιλούσαν με δυσκολία. Και οι τρεις είπαν ότι το μόνο που θέλουν τώρα είναι «δικαιοσύνη».

Ο σημερινός επίσκοπος της Βερόνα, Τζουζέπε Ζάντι, αρχικά κατηγόρησε τους πρώην μαθητές για «παραισθήσεις». Ωστόσο η επισκοπή αναγκάστηκε να ανοίξει έρευνα, γιατί ένας από τους καταγγελλόμενους μοναχούς παραδέχτηκε «σεξουαλικές σχέσεις» με μαθητές.

Πριν από μερικές μέρες, ο Πάπας Βενέδικτος βρέθηκε στο στόχαστρο για μια άλλη, παρόμοια υπόθεση στις Ην.Πολιτείες. Σύμφωνα με τους New York Times, ιερέας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Ουισκόνσιν, σε σχολή κωφών, κακοποίησε περίπου 200 παιδιά μεταξύ του 1950-1974. Η δίωξη του ιερέα λέγεται πως σταμάτησε αφού ο ίδιος απευθύνθηκε στον Πάπα- τότε Καρδινάλιο Ράτσινγκερ.

Στο κήρυγμά του σήμερα, Κυριακή των Βαίων, ο Πάπας έκανε λόγο για το πώς ο άνθρωπος «βυθίζεται κάποιες φορές στο βάλτο της αμαρτίας και της ατιμίας» και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα τον πτοήσει «το κουτσομπολιό από την κυρίαρχη γνώμη» καθώς « η πίστη στο Θεό βοηθά τον άνθρωπο γιατί του δίνει θάρρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...