Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Επίθεση κατά ισλαμιστών ανταρτών στο Βόρειο Ουαζιριστάν

Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτόξευσαν την Τρίτη τρεις πυραύλους στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν, στη μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους που, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας του Πακιστάν, ήταν ισλαμιστές αντάρτες.

Η πυραυλική επίθεση έγινε στην περιοχή όπου ζουν οι φυλές του Πακιστάν, και όπου η Ουάσινγκτον πραγματοποιεί συχνά αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Ταλιμπάν και μελών της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν Πακιστανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι στη Μιρανσάχ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας του Βόρειου Ουαζιριστάν.

Στόχος της επίθεσης ήταν συγκρότημα κτιρίων που χρησιμοποιείται από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις με το δίκτυο του Οσάμα μπιν Λάντεν, κοντά στην ορεινή κωμόπολη στο Ντάτα Χελ του Βόρειου Ουαζιριστάν, κατά μήκος των αφγανικών συνόρων, όπως διευκρίνισαν οι τρεις αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

«Τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έριξαν τρεις πυραύλους, τουλάχιστον έξι αντάρτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν. Ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Ακόμη δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα των ανταρτών που σκοτώθηκαν», πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Ας σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, οι μονάδες της CIA και του αμερικανικού στρατού που έχουν τη βάση τους στο Αφγανιστάν έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή όπου ζουν οι φυλές του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Η περιοχή αυτή είναι προπύργιο των Πακιστανών Ταλιμπάν, της Αλ Κάιντα και αεροπορική βάση των Αφγανών Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...