Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Εκατό Ινδοί ναυτικοί στα… χέρια Σομαλών πειρατών

Περίπου εκατό Ινδοί ναυτικοί συνελήφθησαν από Σομαλούς πειρατές, που κατέλαβαν «επτά με οκτώ» σκάφη, όπως ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τρίτη προς το Γαλλικό Πρακτορείο μία ναυτιλιακή εταιρεία.

«Πληροφορηθήκαμε το Σάββατο ότι επτά με οκτώ πλοία που είναι γραμμένα στα νηολόγιά μας καταλήφθηκαν από Σομαλούς πειρατές», δήλωσε ο Κάσαμ Αλι, ο πρόεδρος μίας εταιρείας εμπορικών πλοίων, που εδρεύει στο κρατίδιο Γκουζαράτ της δυτικής Ινδίας. «Αγνοούνται 80 με 100 ναυτικοί από τα πλοία αυτά», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πια επαφή με τα μέλη του πληρώματος».

Το υπουργείο Ναυτιλίας της Ινδίας κινητοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη για τον εντοπισμό των αγνοούμενων σκαφών και επιδιώκει να επιβεβαιώσει τον αριθμό των μελών του πληρώματος που φέρονται ως αγνοούμενα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας The Times των Ινδιών και το δίκτυο πληροφόρησης CNN-IBN, οκτώ πλοία που αναχώρησαν από την Σομαλία με προορισμό το Ντουμπάι καταλήφθησαν από πειρατές με πληρώματα από το ινδικό κρατίδιο Γκουζαράτ (δυτική Ινδία).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές μη κατονομαζόμενες, κανένα αίτημα για λύτρα δεν έχει διατυπωθεί προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...