Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Τουρκία και Ελλάδα χρειάζονται σχολεία και νοσοκομεία και όχι στρατιωτικούς εξοπλισμούς

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά το ζήτημα της επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε χθες στο Βέλγιο και φιλοξενούνται σήμερα στον τουρκικό Τύπο, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. κ. Εγκεμέν Μπαγίς, μετά την σύντομη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι για πρώτη φορά στην Αθήνα και την Άγκυρα υπάρχουν ισχυρές κυβερνήσεις που θέλουν τη λύση των διαφορών. Πίσω από τις κυβερνήσεις αυτές υπάρχει μια ιδιαίτερα ισχυρή λαϊκή βούληση», τονίζει και σημειώνει ότι «και παλαιότερα υπήρχε αυτή η λαϊκή βούληση, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση είχε το φόβο της απώλειας ενός βουλευτή και δεν προχωρούσε».
«Ούτε η Τουρκία ούτε και η Ελλάδα χρειάζονται περισσότερους στρατιωτικούς αμυντικούς μηχανισμούς. Έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από σχολεία, νοσοκομεία, ή αεροδρόμια και βιβλιοθήκες», σημείωσε ο κ. Μπαγίς, που αναφερόμενος στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άγκυρα υπάρχουν δύο κυβερνήσεις, που επιθυμούν ειλικρινά την λύση του Κυπριακού».
«Στο νησί υπάρχουν δύο γενναίοι ηγέτες. Μέχρι σήμερα συναντήθηκαν 70 φορές. Περιμένουμε την 30η του τρέχοντος μηνός, που είναι η ημερομηνία που θα ανακοινώσουν σε ποια θέματα συνεννοήθηκαν. Θα ήθελα να τονίσω ότι αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στη δήλωση αυτή, τόσο για τους ομογενείς μας στο νησί όσο και για την ειρήνη στη Μεσόγειο».
Αναφερόμενος στη συνέχεια στους εξοπλισμούς, σημείωσε: «Οι χώρες της Ε.Ε. λένε από τη μια πλευρά σταματήστε τις στρατιωτικές δαπάνες, αλλά από την άλλη προσπαθούν να πουλήσουν στη μια χώρα ελικόπτερα, στην άλλη υποβρύχια και στην άλλη άρματα».
«Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και σε εμάς», ανέφερε και προσέθεσε «Γι’ αυτό θέλουμε την λύση των προβλημάτων, ώστε να μην είναι το Αιγαίο θάλασσα των στρατιωτών».
«Ο γείτονας έχει ανάγκη από το αλάτι του γείτονα», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός χρησιμοποιώντας ένα γνωστό τουρκικό γνωμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...