Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Κινδυνεύει να χάσει την κρατική χρηματοδότηση το ακροδεξιό κόμμα NPD

Να χάσει την κρατική χρηματοδότηση κινδυνεύει το γερμανικό ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD), μετά την επικύρωση της πρότασης του Κοινοβουλίου από το Συνταγματικό δικαστήριο.


Κινδυνεύει να χάσει την κρατική χρηματοδότηση το ακροδεξιό κόμμα NPD
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αφορά ένα πρόστιμο ύψους 1,27 εκ. ευρώ που επιβλήθηκε το 2007 στον NPD εξαιτίας μιας λανθασμένης έκθεσης οικονομικών που είχε καταθέσει.


Η γερμανική Βουλή αποφάσισε να παρακρατήσει την κρατική χρηματοδότηση του NPD, καθώς το κόμμα δεν πλήρωσε το πρόστιμο.

Το NPD άσκησε έφεση που δεν έχει ακόμη εκδικαστεί. Έτσι στο Συνταγματικό Δικαστήριο το ακροδεξιό κόμμα ισχυρίστηκε ότι πρέπει να λαμβάνει τη χρηματοδότηση έως ότου εκδικαστεί η έφεση. Η άρνηση του δικαστηρίου να εκδικάσει την υπόθεση σημαίνει ότι ισχύει η απόφαση της Βουλής.

Πάντως το ακροδεξιό κόμμα έχει απολύσει ήδη επτά υπαλλήλους από τα γραφεία του στο Βερολίνο, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου έλαβε ποσοστό 1,3%, με αποτέλεσμα να μην κερδίσει έδρες στην Μπούντεσταγκ. Να σημειωθεί ότι το NPD αριθμεί συνολικά λίγο περισσότερα από 5.000 μέλη.

Εν τω μεταξύ, τα γερμανικά κόμματα εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορευτεί το κόμμα δια νόμου λόγω των ακραίων απόψεών του.

Πηγή: ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...