Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι

Επιβεβαιώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι ο άνδρας που συνελήφθη χθες είναι ο δράστης των επιθέσεων στα γραφεία της Liberation και έξω από την Societe Generale.


Ονομάζεται Αμπντελχακίμ Ντεκάρ και η ταυτότητά του πιστοποιείται από δείγματα του γενετικού υλικού που είχαν ληφθεί από πολλά σημεία των επιθέσεών του.


Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως είναι ο ίδιος άνδρας που εισέβαλε την περασμένη Παρασκευή στην έδρα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού BFMTV, απειλώντας τους αρχισυντάκτες.

Ο 48χρονος έχει καταδικαστεί για την εμπλοκή του σε αιματηρή επίθεση το 1994.

Βρέθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση μέσα σε αυτοκίνητο και τέθηκε αμέσως υπό κράτηση και υπό ιατρική παρακολούθηση. «Όλα δείχνουν ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς και πρόσθεσε: «Όλα τα γεγονότα σήμερα αποδεικνύουν την εμπλοκή του».

Οι αρχές τον εντόπισαν γύρω στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος) μέσα σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε υπόγειο γκαράζ στο βορειοδυτικό προάστιο Μπουά-Κολόμπ, χάρη στη μαρτυρία ενός άνδρα που τον φιλοξενούσε περιστασιακά και ο οποίος είχε «αμφιβολίες» και «ανησυχίες», δήλωσε ο Κριστιάν Φλας, αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί είχαν λάβει προφυλάξεις, φοβούμενοι μήπως το όχημα ήταν παγιδευμένο ή ο ίδιος ο ύποπτος είχε ζωστεί με εκρηκτικά.

«Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες. Αναμφίβολα θα συνέλθει πολύ γρήγορα ώστε η έρευνα να συνεχιστεί και βεβαίως θα ανακριθεί».

O Αμπντελχακίμ Ντεκάρ ή «Τουμί» όπως ήταν το υποκοριστικό του εκείνη την εποχή, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών το 1998 γιατί είχε αγοράσει το κυνηγετικό όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στο αιματηρό περιστατικό στο οποίο πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ τους τρεις αστυνομικοί, στις 4 Οκτωβρίου 1994 στο Παρίσι.

Το ποινικό του μητρώο δεν υπήρχε στους φακέλους της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...